Fälttävlan
11 juli 2019 18:15

Sverige efter i dressyren vid fälttävlans-EM

Fälttävlans-EM för ungaDe svenska juniorerna och ungdomsryttarna i fälttävlan har inte fått till några fullträffar när den första dagens dressyr vid årets EM har inletts. Juniorerna ligger på åttonde plats av 14 lag medan ungdomsryttarna just nu parkerar på sista plats. Men än återstår halva startfältet.

Sverige efter i dressyren vid fälttävlans-EM
Engla Westerberg och Magnificent har inlett bäst av de svenska ryttarna vid EM. Juniorekipaget fick 34,4 straff. www.eventingphoto.com

EM för juniorer och unga ryttare i fälttävlan avgörs i Maarsbergen, Nederländerna. I dag har halva startfältet i de båda åldersgrupperna ridit sin dressyr, medan andra halvan rider i morgon.

Efter första dagen har junioren Engla Westberg inlett mest övertygande av de svenska ekipagen med sin Magnificent (SWB, val f-10 e Dirco Hästak, uppf. och äg. Linda Johannesson). De fick 65,58 procent av domarna, vilket ger 34,4 straff och i dagsläget en 14:e plats.

Alice Andersen (swe) - Lavendel
Alice Andersen och Lavendel har med sig 37,5 straff efter första dagens dressyr vid EM för unga ryttare. www.eventingphoto.com

Alice Andersen och Lavendel (SWB, sto f-05 e Lavirco-Alpen Fürst, uppf. Anders Carlsson, äg. Jon Andersen) är inte så långt efter. Deras uppvisning gav 62,5 procent och 37,5 straff.

I lagtävlingen innebär det att juniorerna är åtta av de 14 deltagande lagen – men det är långt kvar innan mästerskapsmedaljerna ska delas ut.

Amanda Berglund - Wicky 214 - 01
Ungdomsryttaren Amanda Berglund fick ihop 43,3 straff tillsammans med sin Wicky i dagens dressyr. www.eventingphoto.com

Ungdomsryttarna i botten

I ungdomsryttarnas klass har Amanda Berglund/Wicky 214 (sto f-04 e Korsar II, äg Ulrika Gillerfors Berglund) och Saga Suovanen/Nueller Aldrie (SWB, sto f- 07 e Carland-Billion xx, uppf. Tord Westergen, äg. Ulrika Fåhreus Suovanen) ridit.

Saga Suovanen - Nueller Aldrie
Ungdomsekipaget Saga Suovanen och Nueller Aldrie har 54,4 straff efter dagens dressyr. www.eventingphoto.com

Ingen av tjejerna fick till en perfekt ritt och har just nu 43,3 respektive 45,4 straff efter sina dressyrprogram som placerar dem i botten av resultatlistan. Det svenska laget ligger också på elfte och sista plats inför fortsättningen.

I morgon är det dags för ungdomsryttarna Sofia Sjöborg och Sofia Andersson, liksom juniorerna Amanda Sternberg och Amanda Andersson att rida sina dressyrprogram.

Här hittar du alla resultat från ungdomarnas fälttävlans-EM

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden