Fälttävlan
28 augusti 2021 13:15

Sverige femma efter JEM-terrängen

MästerskapJuniorernas terräng på EM i Segersjö blev en regnig historia på lördagen. Det svenska laget fick hem alla sina hästar och ligger femma inför den avslutande hoppningen. Wynja Eriksdotter Rubin är bästa svensk individuellt.

Sverige femma efter JEM-terrängen
Viktoria Weyers/Lariostea H, Tyskland, toppar JEM efter terrängen. Foto: Roland Thunholm

Det var tuffa förhållanden med mycket regn och en upptrampad bana som väntade i den tvåstjärniga terrängen för juniorerna på EM.

De flesta lyckades dock lösa frågorna som bandesigern Eric Winter ställt och 54 ekipage är kvar i tävlingen.

Sveriges sistaryttare Wynja Eriksdotter Rubin fick till en klockren runda med Hakunamatata (TRAK val f 2004 e Cavallieri xx-Tarino, uppf Andrea Mueller, äg Stall Venusta Vallis Ab) och satte en dubbelnolla i terrängen, vilket lägger ekipaget på en tionde plats med 32 straff.

 

Övriga i det svenska laget som ligger femma efter terrängen är Wilma Nyhlén/Stinger, Julia Lidbeck/California och Ellen Skogström/Car Dior. 

Tyskland leder både lagtävlingen och har ekipage på alla medaljplatser inför söndagens hoppning. Individuellt toppar Viktoria Weyers/Lariostea H med 22,2 straff.

 

Start- och resultatlista, EM för unga ryttare

Start- och resultatlista, EM för juniorer

Resultat. lagtävlingen

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 89 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden