Fälttävlan
13 oktober 2018 18:17

Sverige klättrar i Nations Cup-finalen efter stabila terränginsatser

Nations Cup-finalUppåt, neråt, uppåt. Nations Cup-finalen i fälttävlan går just nu åt rätt håll för Sverige tack vare att svenskarna visste precis vad de gjorde i terrängen. Även i Strzegom ligger blågult snyggt till.

Sverige klättrar i Nations Cup-finalen efter stabila terränginsatser
Malin Josefsson och Allan V. Arkivbild: Roland Thunholm

Sverige ledde efter första dressyrdagen på Nations Cup-finalen i Nederländerna, men föll neråt till fjärde plats efter dressyrdag två samtidigt som de hade häng på täten. I terrängen var det dags för Sverige att glänsa – alla fyra lagekipage var felfria på hinder och hade inga större problem med tiden.

Summa summarum har Sverige klättrat till en pallplats som trea just nu på 94,2 straff. Tyskland leder på 83,4 och Storbritannien ligger tvåa på 91,4. Silverplatsen i finalen är alltså mindre än ett nedslag bort inför morgondagens banhoppning, samtidigt som det är ett tryggt avstånd på drygt 20 straff till fyran Nederländerna.

Allra bäst i terrängen var VM-reserven Malin Josefsson som med Allan V var helt prickfri – uppåt till individuell tolfte plats.  Christoffer Forsberg med Hippos Sapporo och VM-reserven Hanna Berg med Quite Survivor fick blott 1,2 respektive 4 straff för tiden – uppåt i resultatlistan till plats 15 och 32.

Therese Viklund och Diabolique är fortsatt bästa svenskar individuellt i CCIO3*NC – 6 extra straff för tiden i en i övrigt felfri terräng och nu på nionde plats. Även Therese Viklunds Viscera var felfri på hinder, dock med längre tid och ekipaget nu på plats 38.

Svenskar i Strzegom

Det är mycket svenskt även  i polska Strzegom.I CCI3* ligger tre svenskar med god marginal i den bättre halvan i det drygt 30 ekipage stora startfältet. Efter dressyr och terräng är Niklas Jonsson med Carter nia, Sandra Gustafsson med Kvadrat tia och Linda Algotsson med Fair Spot på plats 13.

Samtliga levererade felfria terränger på hinder med några straff för tiden. Även Philippa Magnusson och Cesar var felfria på hinder i den långa trestjärniga klassen och ligger på plats 19.

Resultat Boekelo
Resultat Strzegom

Linda Algotsson - Fair Spot Fj-9725(1)
Linda Algotssons Fair Spot gör bara sin andra långa trestjärniga – och än en gång blev det felfritt på hinder i terrängen.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden