Fälttävlan
6 oktober 2023 12:45

Sverige långt ner i resultatlistan efter dressyren

Nations CupDet svenska laget är långt ifrån toppen efter dressyren i den pågående finalen av Nations Cup i Boekolo, Nederländerna.

Sverige långt ner i resultatlistan efter dressyren
Louise Romeike och Caspian ingår i det svenska laget. Foto: Privat

När samtliga lagryttare gjort sitt i dressyren på torsdagen och fredagen ligger det svenska laget åtta av tolv startande lag.

Sex svenska ekipage finns på plats i Boekelo, fyra ingår i laget, med huvudsyfte att få fler ekipage kvalade till nästa års OS. Sverige har redan ett lag kvalat, men förbundskapten Fredrik Bergendorff vill bredda basen att välja på inför Paris.

Åttonde platsen efter dressyren innebär att det blågula laget ligger 18,7 straff efter ledande Tyskland. Storbritannien ligger tvåa och Frankrike trea.

I det svenska laget ingår Frida Andersén/Stonehavens Baby BlueAmanda Andersson/JerseyLouise Romeike/Caspian 15Malin Josefsson/Golden Midnight.

Louise Romeike lyckades bäst i dressyren av de svenska ryttarna med 31,7 straff.

Finalen i Nations Cup går i lång fyrstjärnig klass, CCIO4*-NC-L. Tävlingen fortsätter med terräng i morgon, lördag, och banhoppning på söndag.

Lagresultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden