Dressyr
24 juli 2021 15:06

Sverige på väg mot lagfinal

OS i TokyoDet svenska OS-laget i dressyr ser ut att vara på väg mot lagfinal efter att flera lagekipage gjort sin Grand Prix på lördagen.

Sverige på väg mot lagfinal
Sveriges förbundskapten i dressyr, Bo Jenå. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: Roland Thunholm

De åtta bästa lagen efter Grand Prix-klassen går till tisdagens lagfinal.

Efter lördagens ritter ligger Sverige, som har haft två ryttare till start, fyra.

Nederländerna, som också har haft två ekipage inne på OS-arenan under lördagen, ligger på guldplats. Cathrine Dufours prestation har starkt bidragit till att Danmark är på silverplats. Storbritannien har ett ekipage kvar och ligger trea efter lördagens tävling.

Storfavoriten Tyskland är längre ner på listan, men deras resultat är inte riktigt jämförbart med ovan nämnda nationer då Tyskland bara har haft ett ekipage till start på lördagen.

Therese Nilshagen/Dante Weltino Old och Antonia Ramel/Brother de Jeu gjorde sitt för det svenska laget på lördagen. I morgon, söndag, är det dags för Sveriges tredje och sista ryttare; Juliette Ramel med Buriel.

Lagfinalen går i Grand Prix Special på tisdag.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden