Dressyr
13 juli 2019 15:18

Sverige tog täten i Nations Cup

Falsterbo Horse ShowSå här långt går dressyrens Nations Cup i Falsterbo åt det håll som svenska teamet önskade. Det är svensk ledning efter lördagens inledande Grand Prix.

Sverige tog täten i Nations Cup
Juliette Ramel och Wall Street JV slutade trea individuellt i klassen och bidrog starkt till den svenska ledningen. Foto: Pernilla Hägg

Det är fyra lag som gör upp i dressyrens nationstävling i Falsterbo.

Sverige höll undan för konkurrenterna Danmark, Tyskland och Holland när tävlingen inleddes med Grand Prix i ett sommarhett Falsterbo på lördagen.

Malin Wahlkamp Nilsson var först ut i det svenska laget med Eddieni och levererade en Grand Prix som gav 69,109 procent.

Juliette Ramel och Wall Street JV slutade på 72.717 procent och letade sig upp till toppen efter sin ritt som höll hög jämn kvalitet med extra plus för piaffen.
– Det var ett ganska felfritt program även om några halter inte blev så bra, säger hon.

”Lite spänning”

Minna Telde och Isac visade inte riktigt sin vanliga energi och fick ihop 69,717 procent.
– Vi hade lite spänning när vi kom in, sedan slappnade han av efter hand och jag får vara jätteglad över mitt galopprogram, säger hon.

Minna Telde rider sin silverkür från NM i morgon.
– Jag älskar att rida kür och ser fram mot det, säger hon.

Patrik Kittel Well Done De La Roche Cmf-6028
Patrik Kittel under sin Grand Prix tillsammans med ”Welly”. Foto: Pernilla Hägg

Lagankaret Patrik Kittel och eleganta Well Done de La Roche Cmf fick bland annat till en så gott som perfekt halt innan ryggningen, en riktigt fin piruett och flera bra övergångar. Det blev dock ett missförstånd när ekipaget skulle gå ut ur första piaffet och stoet tog några galoppsprång.
– Jag är jättenöjd med min ryggning. Men surt med misstaget, där flög många poäng i väg, säger Patrik Kittel.

Ekipaget fick dock ihop 75,196 procent och slutade som individuell tvåa i klassen, efter Danmarks Daniel Bachmann Andersen/Blue Hors Zack som vann med 77,5 procent.

Två ryttare rider Grand Prix Special och två Grand Prix kür i morgon, söndag. Det blir Minna Telde och Malin Wahlkamp Nilsson som rider küren och Patrik Kittel och Juliette Ramel rider Grand Prix Special.

Nöjd förbundskapten

Sverige leder närmast före Tyskland inför avgörandet i morgon.

– Jag är jättenöjd med att vi ligger i ledning. Det var några små individuella missar men överlag ganska jämna ritter, säger förbundskapten Bo Jenå.

Sverige har vunnit Nations Cup fyra år i rad och leder serien inför Falsterbotävlingarna.

Resultat, lag

Resultat, individuellt

Totalställning i Nations Cup

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden