Fälttävlan
23 juni 16:32

Sverige tvåa i Nations Cup

InternationelltNej, Sverige lyckades inte försvara ledningen efter lördagens terräng när helgens Nations Cup i Polen avslutades med banhoppning på söndagen.

Sverige tvåa i Nations Cup
Niklas Lindbäck och Focus Filiocus i Nations Cup-terrängen. Foto: Leszek Wójcik

Sverige ledde både lagtävlingen och individuellt inför söndagens hoppning i den fyrstjärniga Nations Cup-tävlingen.

Läget var lite skakigt från början då det svenska laget bestod av tre ekipage, och därmed måste räkna in alla resultat.

Frankrike låg tvåa, 12 straff/tre nedslag efter Sverige inför hoppningen. Det försprånget försvann direkt när första svenska ekipaget, Klara Liden Kiraly/Sotomayor (SWB val f -13 e Baltimore–Be My Cheif XX, uppf Irja Solner, äg Klara Lidén Kiraly och Johan Lundin) fick tre nedslag. Det kom ett frambensfel på vägen upp över en gles oxer tidigt i banan och ännu en bom föll av bara farten innan trekombinaitonen klarades utan problem. Mot sista hindret jobbade ryttaren hårt med att få hästen i balans utan att lyckas, ryggen släpptes och det kom ytterligare ett nedslag, 12 straff totalt.

Stina Arosenius/Lorelei-L (MECKL sto f -09 e Lancado-Altan II, uppf Detlef Lange, äg Nynäs Gård HB) hade ett bra flyt, men trots stoets fina frambensteknik blev det ett nedslag, 4 straff. Samtidigt låg inte alla bommar kvar för fransmännen.

Tvungen att nolla

När individuelle ledaren och sista ryttaren i svenska laget, Niklas Lindbäck/Focus Filiocus (SWB val f -07 e Feliciano-Be My Chief, uppf/äg Tun Albertson), gick in sist i klassen var det rutinerade ekipaget tvunget att nolla för att vinna individuellt och riva högst ett för att Sverige skulle vinna nationshoppningen.

Ekipaget såg inte ut att hitta rytmen och flytet och det kom ett nedslag tidigt i banan och senare ett till, totalt 8 straff i hoppningen.

Totalt räckte det ändå till en tredjeplats individuellt och en andraplats i Nations Cup. Stina Arosenius blev individuell fyra, samma placering som hon hade efter terrängen, och segern gick till Frankrikes Camille Laisney/Avalone som slutade på sitt dressyrstraff 37,0.

53810345461_36659a1e0a_k
Klara Lidén Kiraly och Sotomayor i lördagens Nations Cup-terräng. Foto: Libby Law Photography
53810778555_69abb7edc6_k
Stina Arosenius och Lorelei-L i den fyrstjärniga Nations Cup-terrängen. Foto: Libby Law Photography

Nedan kan du se hela hoppningen i efterhand via FEI:s Facebooksida.

Både Australiens och Tysklands lag sprack. Hemmanationen Polen tog hand om tredjeplatsen.

Det var första gången i årets serie som ett svenskt lag deltog, och här berättar förbundskapten Fredrik Bergendorff varför.

Niklas Lindbäck kom tvåa med 9-årige Stich i meetingets korta tvåstjärniga klass med 39 starter efter att ha slutat på sitt dressyrstraff 28,9.

Resultat
Datum och platser årets Nations Cup
Ställning, årets Nations Cup (kan finnas fördröjning gällande resultaten från Strzegom)

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden