Sverige
19 februari 2021 06:10

SvRF frågar ridlärarna om samarbete med uppfödare

HästbristNu vill Svenska Ridsportförbundet veta hur ridskolechefer och ridlärare ser på samarbete med uppfödare för att klara rekryteringen av hästar till Sveriges ridskolor.

SvRF frågar ridlärarna om samarbete med uppfödare
Många ryttarkarriärer har börjat på de svenska ridskolorna. På senare tid har det kommit signaler om att de har svårt att hitta lämpliga hästar till sina verksamheter. ArkivFoto: Roland Thunholm

Ridskolor runt om i Sverige har signalerat att de har svårt att få tag på lämpliga hästar till priser de har råd med.

En lösning för att minska hästbristen skulle enligt Anna Reilly, ridskolerådgivare på Svenska Ridsportförbundet. kunna vara ett ökat samarbete mellan hästuppfödare och ridskolor. Detta berättades för en tid sedan.

Nu berättas det i ett pressmeddelande att SvRF tar ytterligare ett steg i den här processen. Redan 2019 bjöd Svenska Ridsportförbundets Ridskole- och Utbildningssektion och SWB in till inspirationsträffar med Ridskolehästen i fokus. Syftet med de träffarna var att inspirera till samarbete mellan ridskolor och uppfödare.

Projekt är igång

Träffarna har utvecklats till projektet Främjandet av en framtida hållbar hästrekrytering, som innebär att SvRF samarbetar med häst- och avelsorganisationer.

Nu vill SvRF veta mer om hur ridskolechefer och ridlärare ser på samarbetet, och hur de skulle vilja att rutinerna för att köpa in hästar och ponnyer till ridskolan skulle kunna se ut.

För att få ett underlag i det fortsatta arbetet och diskussioner med uppfödare om ridskolesamarbete har SvRF nu sammanställt en enkät som riktas till ridskolechefer och ridlärare.

Här finns enkäten.

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden