Avel
5 februari 2018 09:48

SWART: Flest röster i första omgången fick Lina Dolk

Första veckanSwedish Warmblood And Riders Trust (SWART) har sammanställt röstresultaten för den första veckoröstningen. Skulle röstningen vara slut nu, skulle Lina Dolk stått som vinnare. Även den kandidat med lägst antal röster under första veckan är offentliggjord.

SWART: Flest röster i första omgången fick Lina Dolk
Lina Dolk blev trea i U25-klassen i Danmark på torsdagen. Foto: Roland Thunholm

Bland de 24 nominerad SWART-kandidaterna var det 20-åriga dressyrryttaren Lina Dolk som fick flest röster under den första veckan.
”Om detta varit den sista och inte den första röstperioden, hade utsett LINA DOLK till årets mottagare av en SWB-häst”, skriver SWART på sin Facebook-sida.

Lina har själv inte sett resultatet när Ridsport ringer upp för att kolla hur det känns att inledningsvis vara favoriten bland röstarna, men blir förstås glad över beskedet.
– Det känns väldigt kul att så många vill lägga tid och engagemang på den här tävlingen och fantastiskt roligt att de vill ge mig den här chansen, säger Lina.

Precis som de flesta andra kandidaterna har Lina uppmanat till röster på sina sociala medier. Varför just hon har fått flest röster tror hon kanske beror på att hon är flitig på att dela med sig av sitt liv och sin träning.
– Förhoppningsvis gillar de min hästhållning och vill ge mig den här chansen att utvecklas med en ny häst.

Den kandidat som fått lägst antal röster blir gråmarkerad men går fortfarande att rösta på. Tittar man på SWART:s hemsida ser man att det är dressyrryttaren Ludvig Wilken som fått minst röster under den första perioden.

Räkneverket nollställs dock efter varje röstningsperiod och varje nominerad ryttare måste fortsätta få röster för att ha chans att ta hem segern.

Vem som slutligen får ta emot en SWB-häst av SWART avgörs i en sista final i sommar. Då möts den kandidat som vunnit den sista veckoomröstningen mot den kandidat som totalt fått flest röster under hela röstningsperioden.

Alla nominerade och information om hur du röstar hittar du här

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden