Avelsnyheter
16 april 2021 10:07
Ridsportplus

SWB går mot strömmen – ökar antalet medlemmar

MedlemsökningSWB har på tre år i det närmaste fördubblat antalet medlemmar. En bred rekrytering och starka samarbetspartner är några av orsakerna till ökningen, som sker i ett läge där andra avelsorganisationer tappar medlemmar.

SWB går mot strömmen – ökar antalet medlemmar
På tre år har SWB fördubblat antalet medlemmar. Här ses jublande deltagare från Ung SWB vid Ung SWB-tävling 2018. Foto: Josefine Tinglöf

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

  Josefine-tinglof-sv-v-foto-swb.jpg
  Josefine Tinglöf ansvarar för medlemsfrågor på SWB.

  I tre år har en person arbetat med fokus på medlemsfrågor inom SWB, och under den tiden har antalet medlemmar ökat från 3 000 till närmare 6 000.
  – Vi har jobbat mycket med att stärka SWB:s varumärke, liksom med digital marknadsföring, och har dessutom starka samarbetspartner som gör det till en bra affär att bli medlem, säger Josefine Tinglöf som är ansvarig för medlemsfrågor på SWB.

  Hon tror att SWB har fått ut budskapet att organisationen vänder sig till fler än uppfödare.
  – Alla som vill stötta svensk hästavel kan vara medlemmar, och ju fler vi blir desto starkare blir SWB som organisation, säger hon.
  – En nyckel till framgång är att vi erbjuder olika nivåer av medlemskap, från det dyraste plusmedlemskapet till en enklare och billigare form av medlemskap.
  – Störst är mellangruppen, de aktiva medlemmarna, men alla är lika viktiga, och att vi blir flera märks i mitt jobb. Jag har dagliga samtal med medlemmar, säger Josefine Tinglöf.

  Medlemmarna är grunden i föreningen

  Såväl travets avelsorganisation ASVT som avelsorganisationer i andra länder har tappat medlemmar på senare år.
  – Det gör SWB:s ökning än mer glädjande, och är ett kvitto på att det vi gör tas väl emot av medlemmarna, säger SWB:s vd Helén Uddefors.
  – I en förening som SWB är medlemmarna grunden. De är våra uppdrags-givare, och ju fler vi är som drar åt samma håll, desto starkare blir vi. Vi ser också ett växande intresse för vår svenska avel, det visar inte minst Facebookgruppen Gamla SWB-stammar med 16 000 följare, säger Helén Uddefors.

  Denna artikel publicerades första gången i Ridsport nummer 5/2021.

  Så arbetar Ridsport

  Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

  BESTÄLL NU

  Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
  Hingstar Online

  Just nu 102 hingstar i vår databas

  Visa alla hingstar
  Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

  Ridsport digital

  99:- i månaden