Sverige
15 juli 2019 16:52

SWB nöjda med premiären av Warm Hearts

InsamlingDen långsiktiga satsningen SWB Warm Hearts sjösattes under Falsterbo Horse Show. Genom fölauktion och biljetter drog kvällen in 30 000 kronor till insamlingen som ska hjälpa barn med funktionsnedsättning eller kronisk sjukdom att få möjlighet att rida och umgås med hästar.

SWB nöjda med premiären av Warm Hearts
Pär Eriksson köpte stofölet Grace vid SWB:s auktion, och får här en kram av fölets uppfödare Marie Haward. Foto: Dan Wernberg

Som Ridsport tidigare berättat har SWB startat SWB Warm Hearts, där bidrag ges till Kronprinsessan Victorias fond (läs mer här). Målet är att hjälpa barn med funktionsnedsättning eller kronisk sjukdom till en möjlighet att rida och umgås med hästar.
– Vi brinner verkligen för detta och är fantastiskt glada att kunna bidra till att ge barn och ungdomar en chans att få ta del av den glädje och det välbefinnande hästar ger, säger SWB:s VD Helén Uddefors i ett pressmeddelande.

Under fredagskvällen auktionerades två exklusiva föl ut vid Falsterbo Horse Show. Marie Hawards stoföl Grace (e Secret-Zuidenwind) såldes för 150 000 kronor, medan hoppfölet Uniola af Hagalund (Cornet Obolensky-Kannan) gick åter till uppfödarna för 200 000 kronor. Fem procent av försäljningspriserna gick till Warm Hearts, och tillsammans med biljettintäkterna gav detta drygt 30 000 kronor till Kronprinsessan Victorias fond.
– Det är en mycket bra start och vi är nöjda med kvällen och starten på insamlingen, säger Helén Uddefors, som lovar att fölen bara var en försmak av vad som kommer inför SWB:s två elitauktioner vid SWB Equestrian Week.

Swbwarmhearts_danwenberg_d75_7100-1
Marie Haward, Jeanna Högberg, Olle Kindberg samt Kristina Henchen från Radiohjälpen. Foto: Dan Wernberg
Swbwarmeharts_danwernberg_d75_7299-1
SWB:s styrelseordförande Olle Kindberg var förstås på plats. Foto: Dan Wernberg
Swbwarmeharts_danwernberg_d75_7125-1
Hillevi Brasch och Sophie Karpe var kvällens värdinnor. Foto: Dan Wernberg
Swbwarmeharts_danwernberg_d75_7153-1
Jeanna Högberg tog med sig vänner till auktionen. Foto: Dan Wernberg
Swbwarmeharts_danwernberg_d75_7209-1
Royne Zetterman och Pia Levin från SSHS var på plats. Foto: Dan Wernberg
Swbwarmeharts_danwernberg_dsc_1685-1
Marie Haward (till vänster) är uppfödare till fölet som såldes för 150 000 kronor. Foto: Dan Wernberg

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 111 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Endast 1:- första månaden
Därefter ordinarie pris 69:-