Hoppning
28 november 2018 09:07

SWB-stjärnan Bianca är såld och byter namn

FörsäljningSvenskfödda hoppstjärnan Bianca som tävlas med stor framgång av Schweiz Steve Guerdat har sålts och fått ett nytt namn.

SWB-stjärnan Bianca är såld och byter namn
Svenskfödda SWB-stoet Bianca och Steve Guerdat på VM i Tryon där det blev individuellt brons. Foto: Roland Thunholm

Sverigefödda Bianca  (f 2006 e Balou du Rouet-Cardento, uppf Stall Hickey) och Steve Guerdat, Schweiz, har haft otaliga framgångar och tog bland annat individuellt brons på VM i Tryon i september. ’

Hon har ägts av Elias Stud Farm, som i sin tur ägs av den grekiska familjen Mytilineos, fram tills helt nyligen då hon såldes till företaget Hofgut Albführen’s. Det här berättar Equinews.

Försäljningen innebär att Bianca stannar kvar hos Steve Guerdat. Hofgut Albführen’s äger även andra hästar som den tidigare olympiske mästaren tävlar.

Bianca byter också namn och heter numera Albführens Bianca.

Behöver du bli påmind om hur det såg ut när Bianca la grunden till VM-medaljen i USA? I så fall kan du kolla in filmen från hennes makalösa tidshoppning nedan.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 119 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden