Sverige
4 november 2021 11:51

Swedish Select Horse Sales har släppt höstens hopptalanger

FramtidslöftenNedräkningen har startat för höstens upplaga av Swedish Select Horse Sales som är digital även i år. Spana in de unga hopptalangerna här.

Swedish Select Horse Sales har släppt höstens hopptalanger
BE Africa (14) (SWB sto f-15 e Hip Hop-Ragazzo, uppf Eva och Bo Pettersson, äg Fredrik Dahnelius) auktionerades ut 2018. Här syns hon vid fjolårets testridning på Breeders. Under Jönköping Horse Show blev BE Africa sexa i Agria Star of Tomorrow med Erik Dahnelius i sadeln. Foto: Roland Thunholm

Swedish Select Horse Sales gick från liveauktion till digital auktion i fjol under pandemin och dessutom genomfördes en digital vårauktion i år. Även höstens auktion blir digital och nu finns kollektionen att beskåda online.

Kollektionen består av 14 lovande 3-åriga hopptalanger som har selekterats baserat på hoppteknik, stam och framtidsutsikter. Hästarna visas online med bilder och filmer som visar gångarter, hoppning och exteriör – och blodslinjerna kommer från hingstar som Conthargos, Grand Slam VDL och Cicero van Paemel Z.

Under de 16 år som auktionen har funnits har ett antal hästar gått vidare och tävlat internationellt med världsryttare som Steve Guerdat och Henrik von Eckermann.

Hästarna går under klubban lördagen den 13 november och lägsta budet som accepteras är 100 000 kronor.

Se hela kollektionen här.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden