Blogg
31 december 2014 12:05

Tålamod

Alla som känner mig väl vet att tålamod inte är min starkaste gren, om det inte gäller en klurig häst. Speciellt om det gäller att få dit eller av en seg nosrem eller annan sölja på tränset, för att inte tala om de förhatliga inåtvända spännena, som i princip är förbjudna i mitt stall. Nagelmördare…

Naglarna ja, de blev ju nästan rikskända  på EM förra året, och även omnämnda av Elisabeth Hoff  i konkurrentens ridsportkrönika. Det bjuder vi på.

Körde till Kristianstad för min månatliga lyxtimme idag, till Sanna, som gjort mina naglar i 25 år snart. På vägen hem tänkte jag på att det gåraldrig ur en, Stockholmstempot… bil kör på precis framför en från påfartsväg, ligger i 75 km/tim i en km, sen ska den av på nästa väg – på ettan! Känner mig som Lennie Normans kommentar i en stand-up från tidigt 90-tal; om du behöver en ny baklucka så kör ut till Roslagstullsrondellen och stanna på gult. Så sant. Det var innan man enligt lag måste stanna på gult. Fast det gör ju ingen.

På tal om tålamod så har jag nu skrittat, travat och äntligen galopperat fram och tillbaka i drygt 4 månader på grusvägen med min fina fux, Clover. DET är tålamod, fast han talar tydligt om att hans också snart är slut.  I morse fick jag ett meddelande från en kollega i fälttävlanskommittén, Mats G. Han brukar skicka och tala om när min inkorg är full i mailen. Mats gillar att skriva långa dokument, och jag antar att när han inte kan skicka dem, utan att de studsar tillbaka, så vill han informera om det. Himla tur att det finns folk som märker sånt. Sagt och gjort, tömma mailen alltså. Förhatligt arbete, nästan värre än att skriva fakturor.

Börjar tålmodigt klicka på ”ta bort”, inser att det är 4 månader sen sist, har 700 mail i inkorgen, och när jag klickat i litet över en timme, och det fortfarande är 700 mail, de fyller liksom bara på eftersom jag klickar. Varför inte bara deleta alla? Nja, det kan ju finnas en faktura som ska med i bokföringen, eller en film på en försäljningshäst som man inte kan avvara.

En gång stannade jag upp och läste när jag såg ett erbjudande från en större hästsportkedja i ett mail, snål som man av naturen är. Erbjudandet var extrapris på HJÄLMAR. Där fick man!  Jag undrar dock mest; varför får jag flera hundra mail från en dating-site? Har aldrig någonsin loggat in, eller varit på den. Och ärligt talat, när skulle jag ha tid att gå på en date? Eller ha lust heller för den delen? Har ju bästa sambon, som för övrigt precis har snickrat en massa hyllor som jag kan ha alla hästprylar på. Mer tålamodsprövande rensning av källaren återstår alltså.

Ja, helgen innan jul drog vi ju till Holland på hopptävling. Bluppan hoppade suveränt. Jag svängde litet för snabbt över en oxer en dag, vi fick ett retligt nedslag, sista dagen gick en funktionär i vägen för en oxer, faktiskt kan jag räkna till att det var 7e gången det hände –i ÅR! Märkligt, men i Stävie i våras sa det väl allt, när hoppdomaren kom till mig på söndagen och sa att ”du kan väl säga till när du ska in, så vi kan riva ner ett hinder” då hade det hänt fyra gånger på samma meeting. Så kan det vara ibland.

Min unghäst klarade inte riktigt av att bara hoppa fram i vänster varv, han blev öm i musklerna på ena sidan, han överdriver ju litet i allt han gör. Men sista dagen hoppade vi fram innan alla andra, i båda varven, och då gick det bättre. Roligast var min boxgranne som frågade om han var svår att klippa på benen.. nej sa jag, men jag vill inte få mugg. (han bor ju på lösdrift hemma) Hoppryttarna klipper ju verkligen allt, och det syns ju ganska bra på en irländare med litet extra hovskägg, även om vi hade klippt det. Fast jag tror inte han hade hoppat bättre utan hår från knäna och ner.

Nyår nästa, sen en tripp till England med Sabrina, som letar häst. Vi har även planerat en jakt i Köpenhamn i januari, för att förgylla tillvaron litet.

Gott Nytt År alla

/Ciao Anna

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden