Sverige
16 mars 2018 08:51

Tävlade utomlands med falskt tillstånd – ryttare avstängd i sex månader

FörfalskningSvenska Ridsportförbundets Disciplinnämnd har stängt av en svensk ryttare från tävlande i sex månader. Detta efter att ryttaren deltagit vid tävlingar under svensk flagg utomlands med falskt tillstånd.

Tävlade utomlands med falskt tillstånd – ryttare avstängd i sex månader
En ryttare som tävlat under svensk flagg utomlands har gjort det med falskt tillstånd. Nu har ryttaren stängts av från tävlande i ett halvår (bilden har inget samband med texten). Foto: Roland Thunholm

Det krävs tillstånd från Svenska Ridsportförbundet för att att delta vid internationell eller nationell tävling annat än i Sverige. När en ryttare ska rida nationell tävling i utlandet utfärdar Svenska Ridsportförbundet ett Letter of Permission som skickas till det förbund i landet som arrangerar tävlingen.

Nu har en svensk ryttare stängts av i sex månader efter att ett förfalskat Letter of Permission använts vid tävlande i Förenade Arabemiraten. Ett interimistiskt beslut om avstängning togs 23 december 2017, och ett slutligt beslut togs vid ett möte 15 mars där alla närvarande var eniga i beslutet.

Ryttaren hävdar att det stall som denna arbetade vid och tävlade för i Förenade Arabemiraten har skickat in det förfalskade tillståndet, men Disciplinnämnden har inte kunnat fastställa att det är ställt bortom varje rimligt tvivel att ryttaren gjort sig skyldig till användning av falskt intyg. Disciplinnämnden hänvisar i beslutet till den punkt i tävlingsreglementet där det står att ryttaren vid tävlande internationellt eller vid utländsk tävling är skyldig att inhämta Svenska Ridsportförbundets medgivande innan deltagande.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 111 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Endast 1:- första månaden
Därefter ordinarie pris 69:-