Sportnytt
10 mars 2020 08:45

Tävlingar i Danmark och Italien ställs in

SmittriskEn tävling i Danmark och en i Italien ställs in som en följd av coronaviruset. I Danmark handlar det om en internationell tävling i paradressyr.

Tävlingar i Danmark och Italien ställs in
Det blir ingen tävling i helgen för Felicia Grimmenhag och flera andra svenska pararyttare. Foto: Roland Thunholm

Åtta svenska pararyttare var anmälda till helgens tävling i Randböl, Danmark, däribland Felicia Grimmenhag och Anita Johnsson. Arrangörerna meddelade i går att tävlingen ställs in efter råd från de danska myndigheterna.

Även italienska seriehoppningen Gorla Minore CSI i Milano ställer in de fyra första helgerna av de planerade sex. Svenska ryttare var anmälda till tävlingen, enligt Svenska Ridsportförbundet.

Svenska Ridsportförbundet lägger inga restriktioner för ryttare som vill tävla utomlands, utan skriver på sin hemsida att ryttare och andra aktiva själva måste avgöra hur de vill lägga upp sitt tävlande.

Förbundet uppmanar också alla som planerar att tävla internationellt närmaste tiden att vara uppmärksamma på de uppmaningar och råd som kommer från myndigheterna med anledning av coronaviruset.

Länk till UD:s reserekommendationer

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden