Dressyr
10 september 2021 18:05
Ridsportplus

Therese Nilshagen inför EM-finalen: ”Ska våga riskera lite”

MästerskapI torsdagens Grand Prix Special på EM trillade tiorna in för den ökade galoppen. "Jag hoppas kunna bjuda på sådana galoppökningar i küren också," säger Therese Nilshagen inför lördagens EM-final i tyska Hagen.

Therese Nilshagen inför EM-finalen: ”Ska våga riskera lite”
Therese Nilshagen. Arkivbild: Roland Thunholm

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Therese Nilshagen och Dante Weltino OLD (OLDBG hingst f 2007 e Danone-Welt Hit II, uppf Olaf Bahls, äg Dressurpferde Leistungsz och T. Nilshagen) slutade åtta i torsdagens Grand Prix Special med sina 76,869 procent.

Det är ju ett speciellt år med två mästerskap så här. Det känns bra att kunna hålla fokus och formen. Therese Nilshagen.

– Det var bra och jag fick fina procent. Dante blev lite spänd precis innan han gick in och det gjorde att jag kanske blev lite försiktig i början av programmet. Men jag höll det stabilt och är väldigt nöjd med att galoppdelen var säker. Jag fick några tior för mina galoppökningar och det är ju kul för det är det jag satsade mot. Jag hoppas kunna bjuda på sådana galoppökningar i küren också, säger Therese Nilshagen.

– Men det var lite småmissar. Jag hade kunnat ha lite bättre tryck i passagen och så blev han lite för ivrig in i den första piaffen.

Ekipaget klarade dock att kvalificera sig till lördagens kürfinal utan problem, precis som Juliette Ramel.

Varmt och soligt

EM-veckan i Hagen har varit varm och solig hittills, även om det ofta har sagts att det ska komma in regn, så även inför lördagens final.
– Det är alltid roligt att vara med i en final. Vi får göra vårt bästa och hoppas att vi kan göra ett säkert och felfritt. Och jag ska våga riskera lite också, kanske.

Hon har samma musik och program som vid OS i Tokyo där ekipaget också var i final.
– Det svåraste i mitt program är att gå från ökad trav till piaff, göra en vändning i piaff och sedan gå ut i passage. Det är inte enkelt. Och i så måste man ta hänsyn till musiken så att stämmer.

Speciellt år

Båd hon och Dante trivs i Hagen och Therese Nilshagen är särskilt nöjd med att ha kunnat bibehålla formen hos tävlingskamrat.

– Det är ju ett speciellt år med två mästerskap så här. Det känns bra att kunna hålla fokus och formen, säger hon.

Kürfinalen börjar klockan 13 och Therese Nilshagen går ut som nummer 9, 14.40, i det 15 ekipage stora startfältet.

Start- och resultatlistor
SVT Plays sändningar
Arrangörens hemsida

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden