Dressyr
10 september 2021 16:37

EM:s andra hästbesiktning är klar – så här gick det

MästerskapPå fredagens eftermiddag hölls den obligatoriska besiktningen av de hästar som ska starta kürfinalen på seniorernas EM i tyska Hagen. Ett ekipage har också strukit sig.

EM:s andra hästbesiktning är klar – så här gick det
Juliette Ramel och Buriel K.H travade fint genom besiktningen. Foto: Kim C Lundin

Både Juliette Ramels Buriel och Therese Nilshagens Dante Weltino OLD fick klartecken vid fredagens hästbesiktning i tyska Hagen på fredagen.

Det innebär att de båda svenska ekipagen får en plats bland de 15 som startar kürfinalen som börjar klockan 13 i morgon, lördag.

Eurodressage berättade tidigare på fredagen att Hollands Hans Peter Minderhoud har strukit Dream Boy från kürfinalen. Detta öppnade upp för Adelinde Cornelissen/Governor, Holland, att få en finalplats. Varje land tillåts bara att ha tre ekipage i küren på EM. Denna regel gör också att Tysklands Dorothee Schneider, som var 14:e i Grand Prix Special, och Storbritanniens Gareth Hughes, som var 15:e i GPS, inte kan starta finalen. Detta innebär i sin tur att Sveriges Jeanna Högberg, som var 19:e i GPS, nu är den första på resultatlistan där som inte är med till finalen.

Så här gick det i mästerskapets Grand Prix Special.

Startlista, seniorernas kür

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden