Dressyr
13 september 2018 19:08

Therese Nilshagen om kanonritten: ”Jag vågade riskera lite”

Ryttar-VMDet blev ytterligare en svensk kanonritt i Tryon, där Therese Nilshagen vågade "sprätta på" i den sista ökningen och red ihop fina procent med Dante Weltino.

Therese Nilshagen om kanonritten: ”Jag vågade riskera lite”
Therese Nilshagen berättar om ritten i Tryon. Foto: Roland Thunholm

Therese Nilshagen var sammantaget väldigt nöjd med sin ritt i Tryon.
– Jag hade en bra framridning men jag var lite nervös, men det ska man ju vara vid lagtävlan. Efter Tinnes och Jullans fina insatser ville jag inte vara sämre utan jag ville lägga mig på den linjen, berättar Therese för SVT.
– Tyvärr blev det en miss i den sista passagen där han trodde att vi skulle stanna tidigare. Jag vet inte varför men det blev ett missförstånd. Jag hade gärna haft någon procent mer men det kunde också ha varit värre.

Eftersom det hade gått så bra i programmet berättar Therese att hon kunde känna sig lite säker och sprätta på lite extra i den sista travökningen som hon vet att Dante kan väldigt bra.
– Jag vågade riskera lite och det kändes jättebra.

Att Dante bara är elva år är något som Therese tycker att man ska tänka på, för även om han har varit med ett bra tag påminner Therese att hästen har mycket kvar att lära.
– Han orkade bära upp sig på bakbenen i hela programmet, det kommer naturligt ju äldre hästen blir och det har tagit så här lång tid.

180913_theresenilshagen_rolandthunholm2
Dante Weltino har blivit starkare sedan förra året. Foto: Roland Thunholm

På ridsports TV-kanal på Instagram – IGTV – hittar du en intervju där Therese berättar lite mer om missen.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 111 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Endast 1:- första månaden
Därefter ordinarie pris 69:-