Fälttävlan
8 september 2015 05:00

Till Skottland för att ta medalj

"Vi ska definitivt kriga om en medalj" säger förbundskapten Staffan Lidbeck inför EM i fälttävlan som börjar på torsdag i Blair Castle, Skottland.

Till Skottland för att ta medalj
Silverlaget på EM 2013 Niklas Lindbäck, Frida Andersén, Sara Algotsson Ostholt, Ludwig Svennerstål och kapten Staffan Lidbeck.

Sverige har ett silver att försvara från EM på hemmaplan i Malmö 2013. Med friska hästar hade det varit den klara målsättningen. Men flera av de bästa hästarna är skadade och därför ser förbundskaptenen ett lagbrons som mer realistiskt.

De som ska sikta på den är fyra ur sextetten Sara Algotsson Ostholt med Reality, Johan Lundin med Johnny Cash, Ludwig Svennerstål med Franzipan, Niklas Lindbäck med Cendrillon, Anna Nilsson med Luron och Louise Svensson Jähde med Viva.
– Lagryttarna tar jag ut på plats. Visst har jag redan en idé om vilka det blir men jag vill se att alla hästar går igenom besiktningen först, säger Staffan Lidbeck på förbundets hemsida.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden