Dressyr, Ponny
13 juni 2020 20:10

Tindra Holmertz vann med dagens högsta poäng – siktar mot EM

NationelltBåde Trolleholms Ryttarförening och Örebro Ryttartema har bjudit på nationella FEI-klasser under lördagen. Högsta poängen gick till Tindra Holmertz med ponnyn Brave Heart som segrade i FEI Lagprogram i Örebro. Höga poäng fick även Maja Persson och hingsten Very Fair som vann samma klass hos Trolleholms RF. "Största siktet nu är mot EM", säger Tindra Holmertz.

Tindra Holmertz vann med dagens högsta poäng – siktar mot EM
Tindra Holmertz och Brave Heart slutade tvåa i tisdagens ponnydressyr i Falsterbo. De fick 70,180 procent. Foto: Roland Thunholm

Gissningsvis var det svettigt på dressyrbanorna när Trolleholms Ryttarförening och Örebro Ryttarteam bjöd på nationella dressyrtävlingar i sommarsolen under lördagen.

Hos Trolleholms Ryttarförening segrade Maja Persson och Very Fair i kategori C med 70,286 procent i FEI Lagprogram ponny. Tvåa blev Angelina Brink och Weber af Kongshöj med 68,358 procent. Startfältet bestod av sju starter. Maja Persson var nöjd efter ritten.
– Idag fick jag till en fin känsla med Ville inne på banan. Han var lugn och fokuserad så det var skönt efter tävlingsuppehållet. Uppehållet har inte gjort oss så mycket, vi har mest tränat på och ridit ut som vanligt här hemma. Då Ville är hingst har han betäckt en del nu under våren så det var extra skönt att han kändes fokuserad idag också, berättar Maja Persson.

Toppmaja
Maja Persson vill rida SM med sin fina hingst Very Fair. Foto: Privat

Vad siktar du på härnäst?
– Målet nu är att rida SM till hösten, men planen är också att min lillasyster Hanna ska få börja tävla honom lite. Jag ska börja tävla med min nya storhäst som jag vill börja sätta kvalen med för att kunna komma upp i juniorklasserna. Min tränare Johanna Due-Boje hjälper mig så mycket och pushar och tar alltid fram det bästa i både mig och mina hästar. Det är tack vare henne och min familj som gör att jag kan satsa och fokusera på flera hästar samtidigt.

Kategori D bjöd på 14 starter och segern gick till Filippa Wallqvist med Steendieks Spiderman som landade på 70,000 procent. Tvåa blev Mary-Sophie Haid Bondergaard med Andor BKO på 69,071 procent och trea blev Clara Bergvall med Diamonds are Forever på 66,929 procent. Elsa Ottosson knep fjärdeplatsen med Stenhaga Precious på 65,072 procent.

FEI Lagprogram Msv B (J) bjöd på åtta starter och här segrade Ida Persson och hästen Tago med 68,258 procent. Tvåa kom Blanca Bosson och Cardon M som red ihop 67,879 procent.

Tindra Holmertz siktar mot EM

Hos Örebro Ryttarteam bjöd FEI Lagprogram ponny på sju starter totalt. Vinnare här blev Tindra Holmertz med Brave Heart som landade på 72,000 procent. Andraplatsen tog Ida-Maria Tanner med Brännornas Aida på 68,715 procent. Även Tindra Holmertz var lycklig över att vara igång igen.
– Det kändes jättebra och det var kul att få komma iväg igen. Braven var supertaggad och det kändes som han också tyckte det var kul att tävla igen. Jag är i helhet nöjd med programmet men det var lite småsaker som kan bli ännu bättre, berättar hon.

Har tävlingsuppehållet ”gjort nytta” på något sätt?
– Även fast det kändes tråkigt att det blev ett tävlingsuppehåll och att många tävlingar blev inställda har det nog varit bra, eftersom man fått mer tid till att träna alla små detaljer.
– Vi i landslagstrupperna har även fått utmaningar varje vecka där man ska filma vissa moment och bli bedömd via filmen. Det har varit bra eftersom man lagt extra mycket tid på de svåra sakerna.

Vad siktar du på härnäst?
– Största siktet nu är mot semifinalen av SIHS och EM.

Ida-Maria Tanner blev även tvåa i FEI Mästerskapsprogram med samma ponny i kategori D och resultatet 64,257 procent. Cesilia Lundberg segrade med Baukje H på 65,135 procent. I kategori C var det två starter och här vann Mathilda Westholm med Wild Love på 68,649 procent.

Resultatlistor Trolleholms Ryttarförening

Resultatlistor Örebro Ryttarteam

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden