Dressyr
23 oktober 2020 08:20

Tinne och Minna tävlar i Dressage Powers sista kval

Grand PrixNu finns Tinne Vilhelmson Silfvén, Minna Telde och Clara Espinosa bland de ryttare som rider den sista kvalomgången av Grand Prix Tour på lördag. Ett rekordstort startfält gör upp om finalplatserna och chansen att rida final, där första pris är 100 000 kronor.

Tinne och Minna tävlar i Dressage Powers sista kval
Tinne Vilhelmson Silfvén och Etoine vid en tävling i Kimstad. Foto: Marie Ritzén

På lördag tävlar Tinne Vilhelmson Silfvén och Etoine (f -09, Vivaldi – Balzflug) i sista kvalet av Live Arena & Dressage Power Grand Prix Tour. Etoine har gått Grand Prix i ett års tid.
– Det här blir första gången han går kür. Det är egentligen inte svårare med kür, det går att göra ett lätt program. Men för mig som ryttare ligger svårigheten i att ha ett öra mot hästen och ett mot musiken. Lite som när hästar har ena örat framåt och andra åt sidan, säger Tinne Vilhelmson Silfvén i ett pressmeddelande.

Clara Espinosa har varit med i Dressage Powers tävlingar förut.
– Det är jättekul och det är fantatiska prispengar. Man får vara tacksam till alla sponsorer som bidragit. Det är inte så ofta man får rida kür så det är verkligen jätteskoj, säger Clara Espinosa i pressmeddelandet.
Tidigare har Clara Espinosa och Gordon (f. -03, Guinness – Angard) haft lånade kürprogram, men nu blir det premiär för ett eget.
– Det är en tjej i Holland som gjort musiken, som bygger på låtar av Frank Sinatra. Den är gjord speciellt till oss och passar oss jättebra, så det ska bli roligt.
Gordon har haft en ligamentsskada, fått skrittas igång länge och har precis kommit igång fullt ut.
– Det kan gå precis hur som helst, jag vet inte om han kommer tycka att det är jättekul eller bli spänd. Mitt mål är att kvala till finalen men jag har inga förväntningar, säger Clara Espinosa.

Även Jennie Larsson, Alva Lander och Nina Karlsson finns bland nyanmälda ekipage. Bland de ryttare som redan ridit kval är det Johanna Due-Boje och Mazy Klövenhöj (f – 08, Bocelli – National Zenith xx) – som nyligen debuterade i världscupen – som haft bäst procent, 75,592.
– Startfältet är rekordstort med 20 anmälda. Mycket står på spel, det här kvalet är avgörande för vem som går till final och det är spännande att så många är med och slåss om platserna, säger Peter Härnstam, en av Dressage Powers grundare.
Tävlingsplatsen finns i Lidköping och datumet för sista kvalet är den 24 oktober. Dressage Power TV sänder tävlingen.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden