Sverige
7 april 2016 13:43

Tolv skolor med i kunskapscup

Nu är det dags för Ung SWB Cup – en satsning för att öka hästkunskapen och avelsintresset hos eleverna på landets naturbruksskolor.

Tolv skolor med i kunskapscup
Vinnarna av Ung SWB Cup 2015 - eleverna från Plönninge.

Under våren kommer tolv naturbruksskolor, från Kristianstad i söder till Östersund i norr att få besök av Ung SWB. På varje skola blir det en träningsdag med en SWB-domare och eleverna får praktisk träning i att bedöma hästar som löshoppar, att visa häst vid hand och bedöma hästens exteriör.

– Vår förhoppning är att fler ska förstå hur roligt, intressant och viktigt det är att öka sin allmänna hästkunskap. Att kunna visa häst vid hand samt bedöma hästars exteriör, gångarter och hoppteknik är kunskap som alla har nytta av, både den som ska köpa en ny häst och den som drömmer om att föda upp en trevlig och hållbar häst, säger Emmy Leander, projektarbetare för Ung SWB Cup, i ett pressmeddelande.

De tolv skolor som först anmälde intresse fick vara med på resan, och träningsdagarna kommer att hållas under perioden 11 april-16 maj. I höst anordnas två finaler, en i region mitt och en i region syd, där skolorna får möta varandra. De vinnande lagen kommer att uppmärksammas i samband med Breeders Trophy.

Syftet med cupen är bland annat att skapa intresse och ökad förståelse för avel och uppfödning och att ge dem en första inblick i Ung SWBs aktiviteter.

Ung SWB Cup startade som ett projekt 2014.

– Vi är mycket glada för att intresset för cupen bara fortsätter att växa och det känns extra roligt att det är en så bra geografisk spridning på de anmälda skolorna i år, säger Ann-Charlotte Cadier, projektansvarig för Ung SWB.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden