Hoppning
20 februari 2019 08:22

Klart vem som ska rida Janika Sprungers Bacardi

Ny ryttareFörra veckan blev det känt att Janika Sprungers VM-häst Bacardi VDL är såld. För World of Showjumping berättar Janika mer om vad som händer nu.

Klart vem som ska rida Janika Sprungers Bacardi
Edwina Tops-Alexander, som till höger syns med topphästen California, tar över tyglarna på Janika Sprungers partner Bacardi VDL. Foto: Stefano Grasso/LGCT

Som Ridsport rapporterade förra veckan har Jan Tops köpt Janika Sprungers VM-häst Bacardi VDL (val, f 2006, e Corland-Kannan). Då hade Tops precis bekräftat köpet och sade sig inte veta än vem som skulle rida hästen.

För World of Showjumping berättar Janika Sprunger att det är Jan Tops fru Edwina Tops-Alexander som tar över:
– Just nu är planen att Edwina (Tops-Alexander) ska rida Bacardi, och jag hoppas att det förblir så, säger Janika till WoS.

År 2013 såldes Janika Sprunger bästa häst Palloubet d’Halong till Jan Tops. Palloubet d’Halong såldes kort senare vidare till Qatar där han reds av ett par olika ryttare. Sedan 2017 finns inga internationella resultat registrerade på Palloubet d’Halong.

För World of Showjumping berättar Janika Sprunger att planen är att investera i nya hästar med Bacardis tidigare ägare, och att det är tufft att förlora Bacardi.
– Just nu är det givetvis en stor förlust för mig eftersom jag bara hade Bacardi för toppsporten, säger hon till WoS.

Janika konstaterar samtidigt att det är sårbart med bara en häst för mästerskap och att just det faktum att hennes övriga hästar inte var redo än att göra Bacardi sällskap i de största klasserna var en faktor i ägarens beslut att sälja.

Ridsport
Janika Sprunger och Bacardi på VM i Tryon. Foto: Roland Thunholm

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden