Hoppning
9 oktober 2018 12:01

Totalt nio svenskar till säsongens första världscuper

PremiärHösten är här och det betyder att världscupen drar igång. Inte mindre än fyra svenskar deltar i premiären i Oslo och fem stycken veckan efter i Helsingfors.

Totalt nio svenskar till säsongens första världscuper
Douglas Lindelöw hoppar i Oslo. Arkivbild: Roland Thunholm

Fram till årsskiftet har Sverige minst två världscupplatser i varje omgång tack vare svenskarna på världsrankningens topp-10: Henrik von Eckermann och Peder Fredricson. Dock kan det vara fler än så i världscupen – här kan du vad Henrik Ankarcrona berättade förra året om det ihärdiga arbete som görs för att säkra startplatser.

”Det blir intressant att se hur våra svenska ekipage lyckas i Oslo”, säger förbundskapten Henrik Ankarcrona på förbundets site inför premiären. När säsongen drar igång i Oslo den här veckan hoppar fyra svenskar. Det är Irma Karlsson (Balahe och Chacconu), Douglas Lindelöw (Citti 3, Jezebel och Zacramento), Petronella Andersson (Bacardi 188 och Eclatant) och Fredrik Spetz (Dustin och Mexico) som deltar i Oslo för svensk del.

Veckan efter är det världscupen Helsingfors och då hoppar Peder Fredricson, Stephanie Holmén, Henrik von Eckermann, Evelina Tovek och Fredrik Jönsson.

Säsongen mynnar ut i finalen, som går i Göteborg i början april. SVT är som vanligt på hugget med sändningar och på söndag är det livesändningar 14.00-16.30 i SVT2 och på SVT Play.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden