Blogg
3 augusti 2015 22:16

Totilas på väg

Förberedelserna för Daggi, Totilas och Matthias Rath går in på upploppet mot EM. I detta inlägget får ni följa deras färd till Holland där det blir träning för Sjef Jansen. häng med!

Hej igen!

Ligger lite efter i min uppdatering… tiden bara rusar framåt, och ja, jag tänker på allt jag ska skriva och berätta och HELT plötsligt har det gått tre dagar.

Sen när jag väl sätter mig ner, då ser jag hur mycket det är som egentligen händer hela dagarna. Och hur mycket man gör 🙂

Anyway,
Sist fick ni en liten insider-trip i en dag på Schafhof som är hemma för oss. För min del så är det 1000 saker mer som faller på mitt bord. Stallchef och veterinärt ansvarig för ca 70 hästar med allt från föl till OS hästar. Puh svetten lackar som man säger 😉

Men idag för en vecka sedan lämnade jag över stafettpinnen till min kollega Nadja som nu är stand-in medan EM pågår.

07.35 lämnade den gula Matthias-bussen Schafhof med Toto, tävlings- och träningspackning samt två hästar till Sarahani(Old f -08 e  Serano Gold-Cartier) och Es Fangar’s Samba King (DWB e Samba Hit-Lancet) för träning. Woodie (aka Bretton Woods f -06 e Johnson-De Niro) hade åkt i förväg.

Jag följer efter i min Audi A1 (även den kallad Toto – den är svart, liten och perfekt)

Bättre att ha egen bil när man är borta länge, då blir man flexibel.

Målet är Anky Education Center i Erp, Holland. Där tränar Matthias, inte för Anky utan för Sjef Janssen.

För mig har det blivit ett andra hem, med riktigt härliga kompisar och full fokus på träning. Resan tar ca 4 timmar med lastbil, vi stannar alltid på första macken, ca 35 min. Jag kollar temperatur i lastbilen, alla okej? Självklart kaffe!!!!!!!!!! Det är en oskriven regel hos alla hästfolk – bör bli en skriven regel tycker jag haha.

Sen kör vi vidare.

Jag tätt bakom (obs – det går i 95-100 km/h på autobahn………) Det blir mkt telefon-prat. Som den organisations-expert jag är, har jag redan två dagar tidigare planerat med Ankys stallchef om hur, när vi kommer samt att hjälp finns där för att packa ur.

Första träningen för Matthias är 14.15 så det är lite tajt schema. Med tre hästar som ska lindas av, fodras, allt packas ur osv osv.

Men allt flyter på, topp!

Toto gör sin sedvanliga rull, sen ÄTA

Jag äter inte, min dag fortsätter.

Har ett par laster/ måsten – folk som känner mig vet haha…

Tuggummin, Fanta Zero och äpplen. Då kan jag gå på som ett Duracell-batteri. Sen tycker jag om att äta middag när allt är klart, då man kan slappna av på riktigt.

14.16 kommer Matthias in i ridhuset där jag redan promenerar fram Toto, dags för första träningen efter lite semester på Schafhof. Toto är pigg!!!!

En vecka har nu gått, men självklart delar jag med mig av lite gottiga detaljer.
Härliga middagar med min fantastiska roomie Antonia, hektiska träningsscheman, planeringsorgier och det nya spa:et som äntligen kommit till Ankys.. (UNDRAR vem som TJATADE sig till det hehe)

Hej så länge

Slänger med lite bilder också 🙂


Woody och Toto i Anky van Grunsvens stall i Erp


Jag och Toto på kvällspromenad i solen, så härligt.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden