Körning
19 juli 2018 08:36

Träningsläger för EM-kuskar

UppladdningDet drar ihop sig för de unga kuskarna inför EM i Ungern. I början av augusti samlas de i Säve för ett sista träningsläger tillsammans med Gleen Geerts.

Träningsläger för EM-kuskar
Marcus Clasén är en av de unga kuskar som representerar Sveriges vid Europamästerskapet för unga kuskar i Ungern i augusti. Här kör han sin ponny Brio i vattenhindret i Åstorp (arkivbild). Foto: Eva Österlund

Den  2 till 4 augusti samlas de unga svenska EM-kuskarna för ett sista träningsläger inför Europamästerskapet. Platsen är Göteborgs Horse and Carriage Clubs hemmaarena i Säve utanför Göteborg. På plats är också Glenn Geerts, framgångsrik fyrspannskusk och i år också uppskattad tränare för de svenska ungdomarna.

Knappt två veckor senare är det dags för första start på EM-arenan i Aszar Kisber i Ungern. Mästerskapet går mellan den 15 och den 19 augusti.

 EM Göteborg Glenn Geerts körning Foto: Jenny Schweiler Staaf
Glenn Geerts är på plats hos de unga kuskarna – här vid EM i Göteborg. Foto: Jenny Schwieler Staaf

I truppen kör Linnea Kristiansen och Marcus Clasén, young drivers. Elise Strauss, Andreas Sjöberg och Sanna Manfredsson som juniorer och Sofie Strauss, Felix Strauss och Natalie Hellberg i childrensklassen. Lagledare Annika Borg.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden