Avelsnyheter
1 februari 2018 11:16

Tre av årets testryttare presenterade

BruksprovOm en knapp månad drar SWB:s bruksprov igång, och ett av de mest intressanta momenten är när hingstarna ska ridas under testryttare. Nu har SWB presenterat tre av årets fyra testryttare och de är "gamla godingar" alla tre.

Tre av årets testryttare presenterade
Eva Möller var en av SWB:s testryttare 2017. Hon kommer tillbaka även i år. Foto: Roland Thunholm

I hoppning blir det samma testryttarduo som 2016: Dave Maarse från Nederländerna och Jennifer Fogh Pedersen från Danmark. Maarse gör sitt tredje år på raken som testryttare vid SWB:s bruksprov och Jennifer ses som testryttare i SWB:s regi för fjärde gången totalt.

I dressyr har en av de två testryttarna presenterats – SWB meddelar att den andra ska presenteras inom kort. Och även här är det en testryttare som den svenska publiken kommer att känna igen: Tyska Eva Möller. Eva har testridit vid SWB:s bruksprov flera gånger – senast i fjol.

Här följer SWB:s presentationer av de tre testryttarna:

Dave Maarse, Holland
”Dave är född och uppvuxen i Aalsmeer i Nederländerna. Hans föräldrar hade en plantskola och drev för nöjes skull även ridskola vid sidan av, något som senare kom att utvecklas till en professionell ridskola i Nistelrode. Dave har utbildat sig på Deurne och tog sin examen 1986. Därefter har han arbetat som beridare för den nederländska stiftelsen ”Den Olympiska Hästen” och som beridare hos Ger Poels innan han 1995 startade eget tillsammans med sin fru Gaby. Idag driver paret ”De Droogstal” och Dave tävlar upp till svår hoppning både nationellt och internationellt”.

Jennifer Fogh Pedersen, Danmark
”Jennifer är uppvuxen i en hästfamilj och har jobbat hela livet med hästar. Hon har bedrivit tävlingsstall i Danmark och jobbat som beridare både i Tyskland och Belgien samt drivit försäljningsstall i Tyskland. På meritlistan finns bl a segrar och placeringar i internationell GP, nationshoppningar, Scandinavian Open, unghäst-VM och Bundeschampionatskval. Jennifer tjänstgör i år som testryttare i SWB för fjärde gången”.

Eva Möller, Tyskland
”Eva kommer från Tyskland och är en mycket erfaren unghäst- och hingstberidare. Hon har flertalet segrar i både unghäst-VM och Bundeschampionat på meritlistan. Eva har under många år varit anställd på Hof Kasselmann, men jobbar sedan en tid tillbaka för Helgstrand Dressage”.

Källa: SWB

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden