Hoppning
9 augusti 2019 06:10

Tre hopplag klara för OS

OS-klaraVid Pan American Games i Lima lyckades tre nationer kvala till OS i hoppning - bland annat Brasilien som nu har fått full pott vid mästerskapen, då de kvalat in lag i samtliga tre OS-grenar.

Tre hopplag klara för OS
Brasiliens Pedro Veniss och hans Quabri de L Isle på väg mot lagguld. Foto: FEI/Raul Sifuentes, Getty Images

Efter att ha tagit lagbrons i både dressyr och fälttävlan blev det guld för Brasilien i hoppningen vid Pan American Games i Lima, Peru. Det gav dem en plats till OS i Tokyo 2020, tillsammans med silverlaget och fyran från helgens mästerskap, Mexiko och Kanada. USA red hem lagbronset, men är redan OS-kvalade efter sitt VM-guld från 2018.

I Brasiliens lag red Sverigebekante Marlon Modolo Zanotelli – gift med Angelica Augustsson – på Sirene de la Motte, Eduardo Menezes/H5 Chaganus, Rodrigo Lambre/Chacciama och lagankaret Pedro Veniss/Quabri de L Isle.
– Vi kom hit för att kvala till Tokyo; det var vårt stora mål och, självklart, att jaga guldmedaljen, sa Eduardo Menezes till FEI efter segern, och hyllade sin förbundskapten Philippe Guerdat tillsammans med sina lagkamrater:
– Han är nyckeln till guldmedaljen, det är han som kommit med all kunskap och teknik, och även lagkänslan. Vi har honom att tacka för allt, detaljerna vid rätt tidpunkt, och all hans erfarenhet – det är anledningen till våra framgångar.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden