Hoppning
7 februari 2018 17:16

Tre nya hoppryttare klara för Göteborg

Irma Karlsson, Evelina Tovek och Rolf-Göran Bengtsson – alla tre har de fått var sin biljett till Gothenburg Horse Show av förbundskapten Henrik Ankarcrona.

Tre nya hoppryttare klara för Göteborg
Irma Karlsson är klar för Gothenburg Horse Show efter sina fina insatser i världscupen. Foto: Roland Thunholm

Sedan tidigare var det klart att det svenska EM-laget skulle rida i Göteborg. Dessutom fick Stephanie Holmén en biljett efter sin fantastiska insats i Zürich.

Irma Karlssons världscupdebut med felfri grundomgång samt Evelina Toveks stabila insatser i Förenade Arabemiraten under inledningen av säsongen är orsaken till att även dessa två får plats i Göteborgstruppen.

– Irma och Evelina har verkligen inlett säsongen starkt med flera topplaceringar i de största klasserna. Nu senast med varsin placering i världscuptävlingar, säger Henrik Ankarcrona till Svenska Ridsportförbundet.

Även Rolf-Göran Bengtsson får chansen att återvända till den arena där han genom åren tagit en mängd segrar och topplaceringar. Den här gången med lite nyare hästar efter fjolårets pensionering av Casall.

– Rolf-Göran har några spännande hästar på väg upp i klasserna. Man ska aldrig räkna bort honom. Om någon kan prestera när det gäller så är det han, säger Henrik Ankarcrona till Svenska Ridsportförbundet.

Just nu ser den svenska seniortruppen till Göteborg ut så här:
Stephanie Holmén
Peder Fredricson
Malin Baryard Johnsson
Douglas Lindelöw
Henrik von Eckermann
Irma Karlsson
Evelina Tovek
Rolf-Göran Bengtsson

Ytterligare namn kan tillkomma efter helgens tävlingar i Borås. Dessutom får de bästa i Lövsta Future Challenge möjlighet att rida de internationella klasserna.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 123 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden