Ponny
6 maj 16:12

Trolleholms RF och Hittarps RK klara för lag-SM

ElitserienDet blev seger i klassen och seger i totalen för Trolleholms Ryttarförening när sista omgången av ponnyallsvenskans Zon Syd reds på lördagen. Därmed är Trolleholm och totaltvåan Hittarps Ridklubb bland lagen som är klara för lag-SM.

Trolleholms RF och Hittarps RK klara för lag-SM
Glada Trolleholmsryttare. Foto: Privat

Folksam Ponnyallsvenska i hoppning börjar närma sig final. På lördagen reds sista omgången i Zon Syd hos Munka Ljungby Ridklubb och segrande ur Msv B-striden gick Trolleholms Ryttarförening.

I det vinnande laget red Annie Friberg/Amarone, Ofelia Söderberg/Magneto Sprite, Annie Persson/Farnaharpy Black Diamond och Signe Friberg/Anthony’s Pride. Lagledare var Pia Cornéer Persson. Laget stannade på fyra fel mot tvåan Österlens Ridklubb som red i mål med åtta fel.

När resultaten efter tre omgångar räknats ihop står det också klart att Trolleholms Ryttarföreningen är totalsegrare i Zon Syd och därmed klara för lag-SM. Totaltvåa i Zon Syd är lördagens tredjeplacerade Hittarps Ridklubb. Astrid Kaczynski/Lavally Sam, Lisa Arnsvik/Wasabi, Filippa Benngård/Darwin 127 och Lise Sjöman/True Adelfi stod för lördagens laginsats. Sophie Karpe var lagledare.

Sedan tidigare är även Zon Väst avgjord. Där är Trollhättans Sportryttare och Harplinge Ridklubb klara för lag-SM som avgörs på Strömsholm på nationaldagen den 6 juni. Till SM-final går två lag per zon. 

Återstår gör nu fyra zoner innan det är helt klart vilka klubbar som gör upp på Strömsholm i juni. Nästa helg rids sista omgången i Zon Öst i Västervik. Veckan efter avgörs Polar, Nord och Central.

Resultatlista

Aktuell ställning Folksam Ponnyallsvenska (uppdateras efter hand)

Folksam Ponnyallsvenska regler

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden