Ponny
31 maj 2019 14:51

Två dubbelsegrare i Hudiksvall

NationelltSaga Larsson och Josefin Östlund tog två segrar vardera i FEI-klasser när det har ridits nationell dressyr hos Hudiksvalls Rid- och Ponnyklubb på torsdagen och fredagen.

Två dubbelsegrare i Hudiksvall
Saga Larsson och Nijebert's Cupido. Arkivbild: Jenny Schwieler Staaf

Den ena segern kom i FEI:s mästerskapsprogram som också är kvalklass till ponnyküren under Sweden International Horse Show på Friends Arena senare i år. Denna klass reds på fredagen.

Hemmaekipaget Saga Larsson och hennes 10-åriga kategori D-ponny Nijebert’s Cupido slutade på 70,721 procent och hölls som vinnare av hela domartrion i den 17 ekipage stora klassen.

Tvåa blev Sigtunaekipaget Alva Nordfjell/EG Dirac medan Naturlära Hästsällskaps Emilia Berglund Bergåkra/Jarno RP 145 tog hand om tredjeplatsen.

I kategori C gjorde sex ekipage upp och här vann Josefin Östlund/Banana Bitsch, Dressage Club Ridsportförening, på 68,694 procent.

Klassen var det åttonde av 14 kval till SIHS ponnykür för kategori D-ekipagen.

Regler, SIHS ponnykür

På torsdagen reds det även en klass med FEI:s lagprogram och även här vann Saga Larsson och Nijebert’s Cupido kategori D. 16 ekipage kom till start och segerekipaget slutade på 71,810 procent.

Även i kategori C blev det en dubbelsegrare under meetinget då Josefin Östlund och Banana Bitsch vann den nio ekipage stora klassen med 68 procent.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden