Hoppning
1 mars 06:16

Två nya länder har kvalat till OS

InternationelltNu är det klart med ytterligare två länder till hoppningen under OS i Paris.

Två nya länder har kvalat till OS
Abdulrahman Alrajhi, Ramzy Al Duhami, förbundskapten David Will, Khaled Almobty och Abdullah Alsharbatly i Saudiarabiens vinnande lag vid helgens OS-kval i Doha. Foto: FEI/Stefano Grasso

Det var under helgens tävlingar i Doha, Qatar, som kampen om de två OS-platserna från FEI:s Grupp F, Afrika och Mellanöstern, hölls.

När striden var över stod det klart att Saudiarabien och Förenade Arabemiraten får skicka lag till Paris 2024. Rutinerade Abdullah Alsharbatly, som ingick i Saudiarabiens bronslag på OS i London 2012, säkrade segern genom två felfria rundor.

Totalt finns det plats för 20 lag med tre ekipage vardera under OS 2024. Sverige kvalade i samband med VM i Herning förra året. Övriga länder som har sitt kval klart är Nederländerna, Storbritannien, Tyskland, Irland och Belgien. Frankrike får också en plats i egenskap av att vara värdnation.

Antal nationer till OS i hoppning kommer att fyllas på genom andra kval runt om i världen. Bland annat får de tre bästa lagen av dem som inte redan har en OS-plats på EM i Milano biljett till Paris.

Resultat, OS-kvalet i Doha

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 88 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden