Fälttävlan
16 december 2017 09:39

Tysk landslagsveterinär slutar efter den förlorade medaljen

AvslutEn dryg månad efter att det visade sig att den tyska landslagshästen Samourai du Thot testades positivt på EM i fälttävlan, vilket ledde till att Tyskland förlorade sitt lagsilver, slutar teamets veterinär.

Tysk landslagsveterinär slutar efter den förlorade medaljen
Samtliga medaljörer på pallen i Strzegom: Tyskland, Storbritannien och Sverige. Foto: Stzegom International Horse Trials

I november stod det klart att tyska EM-lagets Julia Krajewskis häst Samourai du Thot testats positivt för Firocoxib, som klassas som ett ”kontrollerat läkemedel”. Tyskland förlorade sitt silver och medaljen tillföll i stället Sverige.

I kölvattnet efter tiden sedan händelsen slutar veterinär Carsten Rohde, som har arbetat  med laget i tio års tid.

Via Tyska Ridsportförbundet meddelar Carsten Rohde att han under den tid som har följt sedan det inträffade ”har intrycket att alla personer i förbundet inte står bakom mig. I mitt tycke kan man bara vara en lagveterinär om det finns fullständig support och förtroende”.  Han förklarar vidare att han ställer sin plats till förfogande.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden