Avelsnyheter
8 augusti 2017 08:43

Tyson II ansluter sig till ovanlig Superelit-skara

Vid lördagens generalmönstring för russhingstar på Elmia, Jönköping, höjdes Tyson II till Superelit, vilket tidigare bara tilldelats fyra hingstar. En av dem är Tysons II:s far Vagabond 360, och detta är första gången Superelit delats ut i två generationer.

Tyson II ansluter sig till ovanlig Superelit-skara
Tyson II är höjd till Superelit. Pernilla Hagg

Tyson II har en enastående travförärvning, där han är utan motstycke inom den svenska russaveln. Hans statistik som bygger på resultat fram till 2016, visar på 44 % kvalificerade avkommor på hela 182 betäckningar, och han har 77 stycken ponnytravare med travrekord under 2-minuter och ett otal årgångs- och mästerskapssegrar.

Under 2017 har denna skara ytterligare utökats och årets SM-seger gick till dottern Thyra Tyrann. Förutom sina prestationsavkommor har han lämnat en godkänd hingst i Sverige, en i Finland och en dotter med avelsdiplom.

Tyson II själv hade också en lysande travkarriär bakom sig med flera SM-segrar, placeringar och svenska rekord bakom sig.

Tyson II är uppfödd av Marianne och Magnus Thomsson, Lye på Gotland, och Marianne var på plats på Elmia för att se sin uppfödning ta emot utmärkelsen. Ägare till Tyson II är Ingemar Lövbergs Åkeri i Bro.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden