Sportnytt
15 januari 2018 19:37

Ung ryttare prisad på Idrottsgalan

StipendiumSenare under kvällen i Globen kommer några av Sveriges bästa atleter att hyllas på scenen. Innan dess var det dock den yngre generationen som stod i strålkastarljuset och bland dem fanns dressyrryttaren Ludwig Wilken

Ung ryttare prisad på Idrottsgalan
Ludwig Wilken var en av stipendiaterna som hyllades på Globen. Foto: Privat

Elitidrottsstipendiet delas ut varje år till unga idrottare som kombinerar sin sport med studier. Stipendiaterna, som får 50 000 kronor var, hedrades under måndagskvällen på Idrottsgalan. Redan i höstas stod det klart vilka som får stipendium och bland dem finns 20-åriga dressyrryttaren Ludwig Wilken som nyss tog emot stipendiet i Globen.

– Det här ska bli superroligt. Extra kul är det att de vill lyfta fram oss ungdomar, sa Ludwig apropå att han kommer att vara på plats på Idrottsgalan.
Peder pysslar ju med en annan gren än du, men hejar du ordentligt ändå..?
– Klart jag gör. Allt för ridsporten!

180115ludwigwilken2
Stipendiet är värt 50 000 kronor.

Ludwig pluggar till flygtekniker och har många år på elitnivå bakom sig. I somras var han med och säkrade ett EM-lagbrons för young riders. Den andra stipendiaten från ridsporten är Ludwigs välmeriterade EM-kollega Sofie Andersson. Hon missar dessvärre Idrottsgalan på grund av en sedan länge planerad skidresa, men stipendiet erhåller hon givetvis ändå.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 119 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Endast 1:- första månaden
Därefter ordinarie pris 69:-