Fälttävlan, Sport
20 oktober 2017 13:09

Unghäst-VM är igång

FälttävlanUnghäst-VM i Frankrike är i full gång och nu har alla ekipage gjort sin dressyr. De svenska ekipagen har generellt stått för blygsamma insatser.

Unghäst-VM är igång
Niklas Lindbäck och Chicuelo fick 57,7 straff i det inledande dressyrmomentet på UVM. Foto: Nigel Goddard

Erika Sjöström uteslöts i klassen för 6-åringar och enda svenska ekipage som återstår där är Niklas Lindbäck med Chicuelo (SWB f 2011 e Click and Cash-Empire, uppf Agneta Lembke, äg G Modalen/P Oddshammar). Lindbäck fick 57,7 straff i dressyren och ligger 44:a i det 47 ekipage stora startfältet. I topp inför helgens terräng och hoppning är Storbritanniens Izzy Taylor med Monkeying Around på 37,6 straff.

I klassen för 7-åringar är Ludwig Svennerstål/Box Leo (SWB f 2010 Jaguar Mail-Quite Easy, uppf/äg Therese Örup) bästa svenska ekipage med 50,6 straff efter dressyren. Detta räcker till en 21:a plats hittills. Niklas Jonsson och Carter (SWB f 2010 e Nintender-Artist, uppf/äg Västanby AB) fick 52,7 straff och en 47:e plats. Nya Zeelands James Avery leder med Vitali.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden