Hoppning
29 november 2013 17:16

Peder och Sibon nummer ett

Fredagens första internationella hoppklass gick i blandat tempo, vissa hoppryttare satsade järnet medan stjärnorna med bara en eller två hästar med tog det lite piano. Bröderna Peder och Jens Fredricson i topp samt Stephanie Holmén på en tredjeplats gav Grevlundagården.

Peder och Sibon nummer ett
ANNA-LENA BERGQVIST

Klassen inleddes med en felfri runda från Henrik von Eckermann på Quibell men med en tid som var i långsammaste laget. Topp-10-stjärnan Steve Guerdat joggade runt med Nasa.

Hans konkurrent Ben Maher tog det på blodigt allvar med Aristo Z och satsade hårt i fas två med en fin tid på 30,63. Peder Fredricsson klippte dock av den tiden med mer än 2,5 sekund med H&M Sibon i en runda där han och skimmeln gav allt.

Emma Emanuelsson hade ett otäckt fall på H&M-oxern med bommar som splittrades. Tack och lov kunde hon resa sig och gå ut från banan för egen maskin.

EM-mästaren Roger-Yves Bost joggade runt banan med Nippon d’Elle liksom Marcus Ehning med Copin van de Broy. Båda fick tidsfel i grundomgången vilket verkade vara helt enligt planen.

Jens Fredricson gjorde sitt bästa för att klå brorsan med sin supertalang Avon och det gick nästan. En snabb tid på 29,26 lade honom precis efter i resultatlistan.

Stephanie Holmén med Fendi var sugen på att hamna före chefen i resultatlistan men gick bet, dock en tid som innebar tredjeplats.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden