Blogg
7 maj 2014 10:00

Utomhusglädje

Förra veckan började bra med rolig träning för Sylve med Bluppan, som fick jobba på bra. Efteråt passade vi på att göra ett galoppjobb på den kuperade galoppslingan där. Greyman hängde med, han skulle ju ladda för Tranemos backar litet senare den veckan.

En terrängträning med några elever och en försäljningshäst plus Valborgsfirande med grannarna vid öppen eld och riktig korvgrillning på träpinne hanns med innan den extremt fullsmockade fredag som började med ett veterinärbesök. Sloppy hade sparkat sig litet, men det visade sig inte vara någon fara direkt med honom.

Direkt därifrån drog jag och Bernie till Helena, idag var det hennes tur att trimma honom. Traven börjar se bättre ut nu! Passerade Blädde för att träffa en kund som hunnit börja prova hästar när jag kom. Hem och lämna hästar, iväg till Blädde för att hämta upp Mathias och Ellis 3-åring som skulle visas på 3-årstest på Flyinge. Hon skötte sig helt perfekt, fick fina poäng (8,5 och 9 i hoppning) och kom hem med ett diplom. Extra kul att man nu kan visa irländska hästar! Under tiden hade Sabrina hunnit hoppa en klass med sin egen häst på Ebbas tävling, och Emelie två klasser med en försäljningshäst, som sedan skulle visas för kunden.

Ny praktikant hade också hunnit anlända från Finland under dagen, hon fick börja med att bada skimlar, eftersom både 3-åringen och en ponny vi också hade kund på är grå.

Lördag morgon, blev upphämtad av Lena och sovande Louise med Greyman, avfärd kl 6 mot Tranemo. Väl där visade sig dressyrdomaren missat sitt uppdrag och stuckit på semester. Nån timme försenat kom snabbinkallad domare, och klassen kunde börja. Det var en CNC*, Greys andra start på den nivån. Han gick sist, och blev litet spänd när han blev ensam nere i grusgropen på dressyren. Resten gjorde han fläckfritt, han susade lätt både uppför och nedför backarna, tog sig an alla hinder med stor aptit. 7a och har nu sitt kval klart inför unghäst-VM som går i höst, och vi hoppas ta en plats på.

Hemma 23.30

Söndag, hopptävling hos Ebba, Romeleåsen står som arrangör. Bluppans tur att gå sin första start utomhus för i år. Vilken lycka.

Jag hade planerat att inte rida för fort i 130, eftersom 140 också stod på programmet. Hon vände så himla lätt, och fast jag tog några halvhalter innan hindren så vann hon med fyra sekunder. Oj vilken överraskning. 140, winning round. Ett ner i grunden, jag stressade henne litet på en linje i uppförsbacke. Sen omhoppning, snabbast igen, men Satu satte också en nolla och hade inga fel med sig så hon fick den blågula. De andra lyckades inte nolla, så en andraplats blev det ändå. Hann sen hem och hämta upp alla 1-åringar som fick komma ut på bete. Så skönt att se dem galoppera iväg i Röddes backar.

Vilken helg, fint väder hade vi också, kan inte bli mycket bättre, hem och trimma Bernie på kvällen, sen nytt besök hos Helena på måndagen. Hon red igen, sen jag. Bra känsla, men svårt. Eftermiddagen veks åt ytterligare ett betessläpp, nu pensionärernas tur, Snacke och Missan iväg till Snogeholm.

Idag något lugnare, ett par lektioner på Blädde, sen en terrängträning i Dagstorp. I morgon står en besiktning på schemat, kunden i fredags ville köpa en häst. Den är efter lunch, så nu när alla hästarna går ute så har jag planerat in en sovmorgon. Tyckte jag behövde det.

God Natt/ANNA

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden