Hoppning
21 oktober 2019 16:56

Vann Msv A-hoppningen trots scenskräck

Nationell ponnyhoppningNerverna ställde till det för Ruby Alex, men trots att ponnyn drabbades av scenskräck och hellre tittade på läktaren än på hindren så vann han och Disa Johnson en av helgens Msv A-hoppningar.

Vann Msv A-hoppningen trots scenskräck
Disa Johnson och Ruby Alex vann Msv A i Trollhättan. Foto: Pernilla Hägg

För ponnyryttarna har det ridits hoppning på högsta nivå vid två meeting under helgen. Msv A genomfördes på såväl Grevagården utanför Skövde i regi av Trollhättans Sportryttare, som i Laholm.

Vid Trollhättans Sportryttares nationella meeting Jumpinnhoppet med Trollhättans Ponny Grand Prix reds den högsta klassen under lördagen. Totalt fem ekipage startade i Msv A-hoppningen som reds över två faser. Kategori C hade tre startande och där segrade Filippa JuliussonGlentrague Rebel med 16 fel i första fasen. Bland de två startande i kategori D vann Disa Johnson och Ruby Alex med 14 fel i första fasen.
– Inte vår bästa runda då han fick lite scenskräck och tittade mer på läktaren än på hindren, berättar Disa Johnson på sociala medier, men tillägger också att ”Bobby” bjöd på några fina språng ändå.

Disa Johnsson och Rub Alex vann även Trollhättans Ponny Grand Prix som gick på söndagen över Msv B-hinder. Ovanpå det vann de också det stora meetingpriset i kategori D.

Resultat Trollhättans Sportryttare

190727_sm_rolandthunholm_agnes
Regerande svenska mästarna Agnes Olofsson Idrizovic och Giovanna tog hem en av helgens Msv A-segrar (arkivbild).. Foto: Roland Thunholm

Vid Laholms Ryttarförenings nationella tävlingar reds en Msv A under söndagen. Klassen hade fem startande ekipage och reds direkt mot klockan. Enda felfria blev regerande svenska mästarna Agnes Olofsson Idrizovic och Giovanna som tog hem segern.

Resultat Laholms Ryttarförening

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 119 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Endast 1:- första månaden
Därefter ordinarie pris 69:-