Sportnytt
3 februari 2023 06:25

Världscup och inomhusfälttävlan i Bordeaux

InternationelltI helgen väntar den näst sista deltävlingen i den västeuropeiska ligan, innan finalen i Omaha i april - nu beger sig hoppningens stjärnor till franska Bordeaux, och får sällskap av fälttävlansryttarna till en inomhustävling. Sverige har ryttare med i båda grenarna.

Världscup och inomhusfälttävlan i Bordeaux
Sofia Sjöborg och Eastbourne var bästa svenska ekipage när det reds inomhusfälttävlan i Friends Arena förra året. Nu kommer de till start i Bordeaux. Foto: Roland Thunholm

Världsettan Henrik von Eckermann, som redan är klar för finalen, står återigen på startlinjen – nu med mästarhästen King Edward, framtidshoppet Iliana och Hollywood V.

Han får sällskap av Wilma Hellström, även hon troligtvis klar för final, på Cicci BJN och Quiti von Hof, och Angelica Augustsson Zanotelli med Kalinka van de Nachtgaele och Kendrick 4.

18 finalbiljetter till Omaha i april är vad som står på spel när den sista deltävlingen i Göteborg avslutar säsongen i den västeuropeiska ligan om tre veckor. Frankrikes Julien Epaillard leder just nu den totala ställningen före von Eckermann, och Epaillard kommer även till start på hemmaplan i helgen.

Inomhusfälttävlan för Sofia Sjöborg

Landslagsryttaren Sofia Sjöborg, baserad i Storbritannien, har också landat i Bordeaux. I sadeln på Eastbourne ska hon rida inomhusfälttävlan ikväll mot några av sportens största, bland andra olympiske mästaren Michael Jung och hemmahoppet Maxime Livio.

– Jag älskar att rida inomhusfälttävlan, det är så kul! Man kan ha 100 000 åskådare i Badminton men de är ju på ett fält och man märker dem inte på samma sätt. På de stora inomhusarenorna blir atmosfären otrolig, säger Sofia Sjöborg till Ridsportförbundet.

Så följer du tävlingarna

Världscupen i hoppning rids på lördag kväll den 4 februari, med start klockan 20.30. SVT24 och SVTPlay sänder.

ClipMyHorse/FEI-TV sänder inomhusfälttävlan ikväll klockan 22.20. De sänder även världscuphoppningen och andra klasser under helgen.

Start- och resultatlistor
Aktuell ställning i västeuropeiska ligan i hoppning
Samtliga anmälda ryttare och kuskar

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden