Hoppning
30 december 2018 14:45

Världscupen: Ingen svensk till omhoppning

VärldscupenVärldscupen i Mechelen pågick under söndagseftermiddagen.

Världscupen: Ingen svensk till omhoppning
Nära felfritt – men sista hindret föll. Arkivbild. Arkivbild: Lotta Bergman

Klassen är slut – länk till uppdaterad artikel med resultat.

16.00 Henrik von Eckermann och Toveks Mary Lou var på jakt efter världscuppoäng, och visst  blev det några i dag. Fyra fel och ingen omhoppning, men snabbaste fyrafelaren resulterade i plats 8 och nio poäng.

Fyra ekipage är klara för omhoppning – se den via SVT Play.

14.55 Evelina Tovek och Castello var andra svenska ekipage ut. De inledde snyggt och säkert, men Castello genade lite mot den gula plankan och höll sig från långsidan med publiken. Där kom det första nedslaget, som följdes av ännu ett på insprånget i trekombinationen. Därefter höll Evelina ihop det fint till mål och det blev totalt nio fel.

Ett svenskt ekipage återstår: Henrik von Eckermann och Toveks Mary Lou som är nummer 32. När 15 ekipage har hoppat ligger Stephanie Holmén tvåa på sina 4 fel – bara en ryttare är bättre med 1 tidsfel:  Celine Schoonbroodt-de Azevedo med Cheppetta.

14.45 Stephanie Holmén och Flips Little Sparrow var första svenska duo i världscuphoppningen. Ekipaget har visat fin form och har 15 världscuppoäng hittills.

De har radat upp felfria rundor i Mechelen och nu var det snubblande nära att det blev ännu en. Duon glänste rakt igenom banan, men var i bakbommen på näst sista hindret. Där  hade de marginalerna på rätt sida ändå, men det stämde därefter inte fullt ut till det svarta räcket som satte punkt för banan. Fyra fel, men inom tiden till skillnad från många andra ekipage.

SVT Plays världscupsida
Betalkanalen FEI-tv sänder från klockan 14.20
Startlista världscupklassen
Ställning just nu
Start- och resultatlistor Mechelen

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 85 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 115 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Nu från endast 39:-