Sportnytt
18 januari 2022 11:48

Världscupkval i dressyr körs utan publik

PublikfrittDe två senaste världscupkvalen i dressyr ställdes in. Nu meddelar nästkommande arrangör att kvalet ska genomföras, men utan publik och hoppklasser.

Världscupkval i dressyr körs utan publik
Dressyrens världscupliga har halverats sett till antalet genomförda kval. Foto: FEI/Stefan Lafrentz

Världscupkvalet i belgiska Mechelen skulle ha hållits i mellandagarna och kvalet i Amsterdam skulle ha ägt rum sista helgen i januari. Bägge ställdes in. Även kvalet i österrikiska Salzburg i början av december fick stryka på foten liksom kvalet i tyska Stuttgart i november. Det är hälften av kvalen så långt.

Nu kommer en liten ljusning när arrangören i tyska Neumünster meddelar att kvalet den 17-20 februari ska genomföras – men utan publik. Dessutom ställs alla hoppklasser in.
– Vi har undersökt alla möjligheter ända in i det sista, och hoppades på att kunna erbjuda vår publik oförglömliga ögonblick med absolut toppsport i både hoppning och dressyr, säger show director Francois Kasselman i ett pressmeddelande.

Striktare tyska pandemirestriktioner ligger bakom beslutet.

Den korta Grand Prix-klassen rids på lördagen den 19 februari och den fria küren rids dagen efter med de 15 bästa ekipagen. Arrangören ser nu över möjligheten att istället addera en tour som gör att ryttarna kan ta med sig en andra häst. Evenemanget kommer att kunna följas digitalt.

Efter Neumünster återstår eventuellt Göteborg den 24-27 februari, där besked väntas gällande de nya publikrestriktionerna, följt av Dutch Masters i holländska ’s-Hertogenbosch den 10-13 mars. Världscupfinalen äger rum i tyska Leipzig den 6-10 april.

FEI World Cup Dressage 2021/2022 – tävlingskalender.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden