Hoppning
8 februari 2019 20:50

Svenskarna uppvärmda i Bordeaux: Henrik 1,50-placerad

EuropafinalUnder lördagskvällen är det Europafinal som gäller för tre svenska ryttare. Nu har de startat igång helgen i Bordeaux och det med en rad nollor på hinder.

Svenskarna uppvärmda i Bordeaux: Henrik 1,50-placerad
Henrik von Eckermann. Arkivbild: Roland Thunholm

I morgon kväll blir det klart hur många svenska ryttare som får chansen i världscupfinalen i Göteborg. De slutliga poängen fördelas genom Europafinalen och tre svenskar finns på plats: Redan finalklara Henrik von Eckermann samt Stephanie Holmén och Irma Karlsson.

I dag startade Bordeaux-hoppningen med lite lägre klasser och svenskarna värmde upp inför helgens större äventyr. Irma Karlsson med Ida van de Bisshop, Stephanie Holmén med Flip’s Little Sparrow och Henrik von Eckermann med Toveks Mary Lou hoppade igång med felfritt på hinder i 1,40. De två sistnämnda hade varsitt tidsfel.

I 1,50 fortsatte Irma felfritt, nu med en lugn nolla på Chacconu. Henrik och First One var lika felfria och dessutom bland klassens snabbare ekipage. De landade på fjärde plats i resultatlista som toppades av  Pieter Devos och Apart.

Blir det ett eller kanske hela fyra svenska finalekipage? Få koll på läget i tidigare artikel.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 114 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden