Sverige
8 juni 2023 13:50

Världsettan en av årets sommarpratare

KlassikerEfter ett outstanding år för Henrik von Eckermann tar han i sommar ett kliv ut på okänd mark - världsettan är en av årets sommarpratare i det klassiska radioprogrammet i P1.

Världsettan en av årets sommarpratare
Henrik von Eckermann är en av årets sommarpratare i P1. Foto: Slawa Smagin/SR P1

Ett par svenska toppryttare har gjort det tidigare, men nu har turen kommit till världsmästaren och världsettan Henrik von Eckermann – i sommar ska han dela med sig av vad som krävs för att bli bäst i världen som en av alla sommarvärdar i Sommar i P1 i Sveriges Radio.

Efter att ha skrivit historia flera gånger om de senaste två åren, med OS-guld, dubbla VM-guld och den första svensk att någonsin vinna en världscupfinal, finns det mycket att berätta om.

När Henrik von Eckermann beskriver sitt sommarprat för Sveriges Radio kommer det fram att beslutet hängde på hans senaste toppnotering.

– Bra resultat och framgång är något man ska sträva efter, inte samla på. Målen ska vara tydliga och möjliga att uppnå. Som när jag fick frågan om att vara sommarvärd och svarade: ”Ja, om jag vinner världscupfinalen”.

Programmet, som produceras av Malin Baryard Johnssons make Henrik Johnsson, sänds måndagen den 10 juli klockan 13.00.

Hela listan med årets sommarpratare

Sommarprogrammen sänds klockan 13.00 i P1 varje dag, från midsommardagen till slutet av augusti. Repris på kvällen klockan 22:05 vardagar, 22:30 på helger. Poddversionen av programmen släpps varje morgon klockan 07.00 under sändningsperioden. I denna version är musiken nedklippt, av upphovsrättsliga skäl.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden