Körning
14 mars 2023 12:25

Världskänd körhingst död

Död hingstStörtebekers Big Cracker var welshhingsten som på kort tid gick från medelsvår klass till VM och att bli etta på världsrankningen i sportkörning med Johan Herner vid tömmarna. Nu har den lilla storheten galopperat vidare.

Världskänd körhingst död
Johan Herner och welshhingsten Störtebekers Big Cracker blev i somras svenska mästare på lägst straff i alla kategorier. Foto: Pernilla Hägg

Störtebekers Big Cracker (WELSH hingst f-04 e Best Boy-Linde Hoeve’s Sebastiaan, uppf Adolf Mueller, äg Ingela Ekelund/Klinga Gård) kom till Sverige från Tyskland 2014 och var först tänkt som sällskapshäst. Hösten 2020 tog Johan Herner över tömmarna med ägaren Ingela Ekelund som groom – och ett år senare blev ”Lilleman” elva på VM. Under de dryga tre åren som trion fick tillsammans på tävlingsbanorna gjorde den lilla welshhingsten succé med internationella framgångar och SM- och NM-medaljer.

I somras rankades Störtebekers Big Cracker som nummer ett på världsrankningen, som den första svenska körhästen någonsin. Men nu är sagan slut. I helgen fick Störtebekers Big Cracker somna in hemma på Klinga Gård. Han avlivades på grund av sviterna av transportsjukan som han drabbades av våren 2021. Störtebekers Big Cracker blev 19 år gammal.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden