Ponny
30 oktober 2017 13:19

Världstrean Vegelin’s Goya är till salu

MästerskapsponnyEn dressyrponny utöver det vanliga ligger ute på nätet till försäljning. Danska mästerskapsponnyn Vegelin's Goya har svenskt påbrå genom fadern Verona's Bo-Gi, och prislappen är satt till 1,2 miljoner kronor.

Världstrean Vegelin’s Goya är till salu
Louise Christensen red Vegelin's Goya vid ponny-EM i Malmö för två år sedan. Ekipaget som är rankade som trea i världen ska nu delas - Goya är till salu (arkivbild). Foto: Roland Thunholm

Eurodressage meddelar att den hollandsfödde ridponnyhingsten Vegelin’s Goya (NWR f-03 e Verona’s Bo-Gi-Leuns Veld’s Darling Boy) är till salu.

Vegelin’s Goya har under dansk flagg tagit en lång rad mästerskapsmedaljer – bland annat tre EM-silver i år och dubbla brons förra året. Totalt uppges Goya ha samlat på sig hela 16 mästerskapsmedaljer när man även räknar in de danska och nordiska mästerskapen. För tillfället är Vegelin’s Goya och Louise Christensen rankade som nummer tre på rankingen FEI Youth Dressage World Ranking List.

I nio år har Vegelin’s Goya varit hos samma familj och tävlats av systrarna Maria och Louise Christensen. Men nu är det alltså dags att hitta ett nytt hem och det begärda priset uppges vara 1,2 miljoner kronor.

Vegelin’s Goya är en av de mest meriterade avkommorna till den i Sverige elitpremierade ridponnyhingsten Verona’s Bo-Gi RP 134.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden