Nyheter, Sverige
20 oktober 2017 08:32

Växjös ridklubbar behöver miljoner till renovering

AnläggningarRidklubbarna i Växjö kommun har så slitna anläggningar att det krävs 47 miljoner till renovering. Det visar en utredning som kommunen har gjort. Lyssna på Sveriges Radios inslag här.

Växjös ridklubbar behöver miljoner till renovering
Ridanläggningarna i Växjö ar i dåligt skick med stora skaderisker för både hästar och människor. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: Lottapictures

Växjö Ridklubb har en näst intill fallfärdig anläggning, berättar Sveriges Radio, SR.

– Vissa spilt- och boxväggar är så ruttna att hästarna kan fastna i dem och golvet på loftet är så dåligt att vi har fått spärra av vissa delar eftersom det är en fallrisk, säger Anki Tapper, en av dem som har häst och rider på Växjö Ridklubb till SR.

Enligt Växjö kommuns egen ridsportutredning behövs det 47 miljoner för att få ordning på de fem ridskolorna. När det gäller Växjö Ridklubb handlar det om en nybyggnation.

Men trots att politikerna i flera år sagt att ridsporten ska prioriteras har klubbarna inte sett av några större satsningar.

Lyssna på inslaget i Sveriges Radio nedan.


.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden