Fälttävlan
2 juni 2019 08:30

Viktoria Carlerbäck nära pallen i fyrstjärnigt

InternationelltViktoria Carlerbäck tog en fin placering tillsammans med Zlatan i holländska Renswoude på lördagen. Ekipaget blev fyra efter bland annat en personbästa dressyr. "Jag är väldigt nöjd med min häst," säger Viktoria Carlerbäck.

Viktoria Carlerbäck nära pallen i fyrstjärnigt
Viktoria Carlerbäck och Zlatan. Arkivbild: Roland Thunholm

Boråsekipaget Viktoria Carlerbäck och Zlatan (KWPN val f 2004 e Indardo-Haarlem, uppf J de Boer, äg Marie Carlerbäck) inledde den fyrstjärna korta klassen, CCI4*, med en stark dressyr och hoppning.

Jag vet att vi inte är snabbast men gårdagens terräng är en av våra kvickaste rundor. Viktoria Carlerbäck.

Det blev 31,5 straff och en femteplats efter dressyrmomentet och efter en felfri hoppning låg ekipaget trea.

– Det var personbästa i dressyren, säger Viktoria Carlerbäck som har haft placeringar i både 1,40-hoppning och medelsvår B dressyr under vårsäsongen.

Felfri hoppning

I den fyrstjärniga terrängen blev det felfritt på hinder med en tid som var 9 sekunder för långsam för att slippa tidsstraff. Detta gjorde att ekipaget tappade en placering och slutade fyra totalt.
– Jag vet att vi inte är snabbast men gårdagens terräng är en av våra kvickaste rundor. Jag är väldigt nöjd med min häst.
– Renswoude har blivit en favoritplats för oss, vi var femma här för två år sedan.

Tysklands Anna Siemer vann tillsammans med FRH Butt’s Avondale på sitt dressyrstraff 27,9. Klassen hade 23 startande.

Ännu en placering

För Viktoria Carlerbäck blev det även en placering tillsammans med Freckenham Ted xx i meetingets CCI3*S. Det blev en 14:e placering i det 64 ekipage stora startfältet.

Viktoria Carlerbäck ingick i det svenska landslaget under flera år och är numera landslagsledare för de svenska juniorerna och ungdomarna. Framgångarna med Zlatan innebär dock inte någon ny satsning mot mästerskap i nuläget då planen är att hålla sig i det korta formatet.

Resultat

Klassindelningen i fälttävlan har ändrats från och med i år. Nuvarande fyrstjärnig klass motsvarar tidigare trestjärnig klass, nuvarande trestjärnig motsvarar tidigare tvåstjärnig klass och så vidare. 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden