Hoppning
23 juni 2022 06:20

Vinnarna på Åby Hästsportarena

FalsterbokvalFjärås Hoppryttare har i flera dagar arrangerat Gothenburg Summer Tour med 7-Star, Åby Grand Prix och Torstensons ungdoms-GP på Åby Hästsportarena i Göteborg. Här hittar du alla vinnare.

Vinnarna på Åby Hästsportarena
Centicco Pearl och Stakantura levererade i ATG Riders League med Emma Emanuelsson – på Åby gjorde de likadant i 7-Star. Foto: Roland Thunholm

Tävlingarna på Åby Hästsportarena startade redan i fredags och sista klassen reds på onsdagen. Det har ridits de sista kvalen till Falsterbo för 7-åriga hästar och children samt i 7-Star och Torstensons ungdoms-GP.

Först ut var childrenryttarna och där segrade Mathilda Hansson med hästen Homey i årets sista Falsterbokval till finalen av Maya Delorez Childrens’ Challenge. Ekipaget var ett av två dubbelt felfria, tvåa blev Ronja Lind med Edelton. Mathilda Hansson och Homey vann även inverkansklassen, där Ronja Pålsson blev tvåa med Wanna Have H.E.

I måndagens 7-Star-kval över 1,45-hinder segrade Emma Emanuelsson med Centicco Pearl, som dominerade senaste 1,35-omgången av ATG Riders League. Med Stakantura har Emma Emanuelsson vunnit och placerat sig i flera ATG-omgångar på 1,50-nivå, och i den här klassen blev ekipaget fyra. Tvåa blev Matilda Pettersson med Head Over Hills medan Jennifer Jonsson tog hem tredjeplatsen med Qlara.

Catjing vann bland 7-åringarna

Tisdagens 7-Star-kval över 1,50-hinder bjöd på ytterligare framgångar för Emma Emanuelsson som vann med Stakantura och kom femma med Centicco Pearl, som var den snabbaste fyrafelaren. Tvåa blev Marlene Lindblad med Fury och trea var Victoria Almgren med Hello Kitty de Levee. Fjärdeplatsen gick till Pontus Westergren och Cayton. Därefter följde Niklas Arvidsson på plats 6, 7 och 8 med Hotmail, Dagny VT respektive Komeet Vd Bisschop, samtliga på fyra fel men med snabbare tider än segraren. Klassen bjöd på 24 startande.

Niklas Arvidsson tog däremot hand om segern i 7-årschampionatet över 1,40-hinder med Catjing (e Casall-Contender), som ägs av Stall Danora AB och är tänkt som framtidshäst åt EM-aktuella junioren Ebba Danielsson. Ebba har själv ridit Catjing upp till 1,35-nivå.

Onsdagens semifinal i 7-Star över 1,40-hinder vanns av Niklas Arvidsson med Dagny VT. Mathilda Bohlin tog i sin tur hand om segern i semifinalen över 1,30-hinder med Domino van de Zuuthoeve.

Torstensons och Åby Grand Prix

Sista kvalet till Torstensons ungdoms-GP i Falsterbo vanns av Ebba Kewenter med Balotelli Love, som var det enda dubbelt felfria ekipaget. Tvåa blev Liam Nilsson med Zäta C medan Linn Arvidsson knep tredjeplatsen med Glenmorangie.

Slutligen vanns Åby Grand Prix, tillika delfinalen i 7-Star på 1,50-nivå, av Jennifer Jonsson med Qlara. Tvåa blev Mikaela Gustaphson med Inar C medan Hedda Wallin och Carrero T Z blev trea. Emma Emanuelsson blev återigen fyra med Stakantura.

Resultatlistor.
Regler och kvalade Maya Delorez Childrens’ Challenge.
Regler, ställning och kvalificerade hästar Horseware 7-årschampionat.
Regler Swedish 7-Star by ALFAB.
Regler och slutlig rankning Torstensons Ungdoms Grand Prix.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden